Nyitókép forrása: „Elegünk van!”

 

A nemrég alakult, elsősorban a mezőgazdaság problémáira fókuszáló Elegünk van! (Máme toho dosť!) párt első, alakuló ülésén, Hernádgünyűn megválasztotta vezetését. A szubjektum elnöke az országos gazdatüntetések egyik főszervezője, František Oravec lett, a tagság környezetvédelmi alelnöknek választotta meg Patrik Magdoškot, gazdasági alelnöknek pedig Raymond Kopkát. A párt regiónális alelnöke a gútai Pikáli Róbert lett.

 

A párt kilenctagú elnöksége regionális elv alapján szerveződik, ahogya 27 tagú Régiók Tanácsa is (ez kvázi az országos tanács intézményének felel meg).

 

František Oravec az alakuló ülésen elmondta,

 hirdetes_300x300  

 

„Harminc évvel a rendszerváltozás után azt tapasztaljuk, hogy a demokrácia önkényuralommá változott. Az egyes minisztériumok lábbal tiporják a törvényeket, az állam korrupció uralkodik, amely az állam rákfenéje. Hatalmas mennyiségben folynak el fekete pénzek az országból, egy szűk csoport zsákmányolja ki a gazdaságot. Ez az az ok, amiért a nyugdíjasoknak nem telik gyógyszerekre, a munkásoknak tisztességes életre, ez az az ok, amiért megalakultunk”

 

Patrik Magdoško alelnök kijelentette, hogy a párt már készíti saját környezetvédelemmel, gazdasággal és a régiókkal foglalkozó programját, amellyel a következő hónapokban rukkolnak elő.

 

„Az Elegünk van! célként tűzi ki a parlamentbe jutást, hogy erős képviseletet biztosítson a régiók számára Pozsonyban”

 

olvasható a párt közleményében.

 

Fotó: Elegünk van!

 

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.