Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A kormányzó Most-Híd együttműködést ajánlott a parlamenten kívüli Dobrá voľbának a jövő évi választások előtt. A Most-Híd azt ajánlotta, hogy közös név alatt, közös választási listán vágjanak neki a 2020-as parlamenti választásoknak. A Most-Híd a saját átnevezését is felajánlotta. A Dobrá voľba elutasította Bugárék ajánlatát, viszont az együttműködéstől nem zárkózik el – erősítette meg mindezt Tomáš Drucker, a Dobrá voľba párt elnöke.

 

A Dobrá voľba pártot nemrégiben alapította az egykori egészségügyi- és belügyminisztere, Tomáš Drucker. A végnapjait járó Most-Hidat az utóbbi hetekben és hónapokban több olyan képviselő hagyta el, akik végül Drucker új pártjában folytatják pályafutásukat. Martin Fedor és Katarína Cséfalvayová után ma Peter Kresák is bejelentette, hogy Drucker pártjához csatlakozik.

 

 hirdetes_810x300  

„A Most-Híddal jelenleg nem folytatunk tárgyalásokat. A Dobrá voľba párt az október végi alakuló ülésén elfogadta a párt programirányultságát és azokat a vezetőket, akikkel az elkövetkezendő választásokon a polgárok bizalmáért fog indulni”

 

– jelentette ki a TASR-nek Drucker.

 

Drucker azt is megjegyezte, hogy a pártja készen áll az együttműködésre minden olyan politikai partnerrel, aki bizalmat kap a választásokon. Egyúttal leszögezte, csakis olyan párttal hajlandóak együttműködni, amelyik nem mond ellent az emberi méltóságnak, illetve az Alkotmányban biztosított alapvető jogoknak és szabadságnak. A Dobrá voľba emellett olyan pártokkal sem akar együttműködni, amelyek támogatják Szlovákia EU-ból való kilépését.

 

A pártelnök szerint a pártja olyan megoldásokat akar vinni a politikába, ami a mindennapi életükben segít az embereknek, jobbá teszi a társadalmi és gazdasági helyzetüket, ezenkívül egy sikeres, igazságos és működőképes ország létrehozatalán dolgozik.

 

Drucker tudatosítja, hogy ezeket az eredményeket csak akkor érheti el, ha együttműködik olyan emberekkel és pártokkal, akiknek az erkölcs, az emberségesség és a köz szolgálata az elsőrendű.

 

 „A párt nem határolódik el egy esetleges választások előtti együttműködéstől, amennyiben az a Dobrá voľba programjának sikeresebb átültetéséhez vezet”

 

– tette hozzá Drucker.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.