Nyitókép: TASR

 

A Kuciak-gyilkosság ügyében megvádolt Alena Zsuzsová, Miroslav Marček és Szabó Tomáš továbbra is előzetes letartóztatásban marad – döntött szerdán a bazini Speciális Büntetőbíróság szenátusa.

 

 „Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban marad, mivel a fogva tartásuk oka nem változott meg”

 

– jelentette ki az ügyész, majd hozzátette, továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy a vádlottak megpróbálják akadályozni a nyomozást, illetve befolyásolni a tanúkat. Emiatt akár három évig is előzetes letartóztatásban maradhatnak. A döntés ellen Alena Zsuzsová és Szabó Tomáš is panaszt tett, amiről a Legfelsőbb Bíróság fog dönteni.

 hirdetes_300x300  

 

 „Az ügyfelem már 14 hónapja nem látta a családját”

 

– mondta Zsuzsová védőügyvédje, Štefan Neszméry, aki ugyan számított az előzetes letartóztatás meghosszabbítására, de azt remélte, hogy a kollúziós fogságot (az összejátszás és befolyásolás gyanúját veti fel – szerk. megj.) elengedik.

 

„A kollúziós fogságot azzal magyarázzák, hogy az ügyfelem részéről még mindig fennáll a veszélye a kódolt kommunikációnak”

 

– jegyezte meg az ügyvéd.

 

A vád szerint Marian Kočner Alena Zsuzsovánál rendelte meg Ján Kuciak meggyilkolását 2017 végén vagy 2018 elején. Az gyilkosság oka az volt, hogy Kuciak olyan tényfeltáró cikkeket írt, amelyekben lerántotta a leplet Kočner gazdasági bűncselekményeiről.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!