Nyitókép forrása: shmu.sk

 

Közepesen felhős, az ország középső és keleti felében továbbra is túlnyomóan borult időre számíthatunk. Nyugaton a napsütésé lesz a főszerep. A nappali csúcshőmérséklet 10-15 fok között alakul.

 

Pozsonyban és Léván 9, Dunaszerdahelyen 8, Komáromban 10, Nagykürtösön, Rimaszombatban és Rozsnyón 12, Kassán és Nagymihályon 14, Királyhelmecen 14 fok körül alakul a nappali csúcs.

 

Több járásban árvízriasztás van érvényben. A Liptószentmiklósi és a Breznóbányai járások mellett a Rozsnyói járásban is harmadfokú figyelmeztetés van érvényben, a Rimaszombati, Nagyrőcei és Gölnicbányai járásokban másodfokú, Kassán és környékén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

 hirdetes_400x285  

 

A Rozsnyói járásban a Muránypatak áradása okozhat problémákat. A Szlovák Hidrometeorológiai intézet adatai szerint 260 cm-esre emelkedett a patak szintje az elmúlt napok csapadékmennyisége miatt, itt harmadfokú árvízkészültséget rendeltek el. A Sajó vízszintje 371 centiméteresre emelkedett. A Hernád hernádzsadányi szakaszán a vízszint 300 centiméter. Mindkét utóbbi helyszínen elsőfokú árvízriasztás van érvényben.

 

A legkeletibb járásokban továbbra is csapadékos idő várható.

 

 

SHMU.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!