Nyitókép forrása: facebook/polícia SR

 

A Pravda napilap információi szerint a rendőrség három lehetséges forgatókönyvvel dolgozik jelenleg a Nyitra melletti, 12 halálos áldozatot követelő buszbaleset okainak feltárását illetően. Mindhárom esetben a teherautó sofőrje hibázott.

 

Az első verzió szerint a teherautó sofőrjének figyelmét elvonta valami, például odanyúlt a mobiljáért, és ez a pillanatnyi figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy átsodródjon a szemközti sávba. Mikor megpróbált visszasorolni a saját sávjába, a teljesen megrakott jármű kibillent, a sofőr pedig elvesztette felette az uralmat.

 

Mivel épp lejtőn érkezett, a megengedett sebességet is átléphette. A szemből érkező autóbusz megpróbálta kikerülni a teherautót, de a pótkocsi így is az oldalába csapódott és gyakorlatilag feltépte a busz karosszériáját. A busz ezen részében ülők közül került ki a legtöbb halálos áldozat.

 hirdetes_810x300  

 

A második forgatókönyv arra alapoz, hogy a szerdán esett az eső, a sofőr pedig nem „az útviszonyoknak megfelelően” közlekedett. Bár a baleset idején az úttest még száraz volt (csak később kezdett esni”, és a szakaszon nyomvályú nincs, de az állapota rossz, tele van kátyúkkal.

 

A harmadik verzió a teherautó műszaki állapotával dolgozik. Eszerint fennáll a lehetősége, hogy a kamion által szállított kavics súlya nem egyenletesen oszlott meg, és a kibillentette a pótkocsit és vele a teherautót is az egyensúlyából, amely így átsodródott a szembe érkező autóbusz sávjába. Ennek alátámasztásához azonban a teherautó roncsának teljes technikai állapotát át kell vizsgálni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!