Nyitókép: hnonline.sk

 

Igor Matovičcsal és pártjával, az OĽaNO-val tárgyalnak az SaS-ből távozó politikusok miután a többi párt elutasította őket.

 

„Még mindig tárgyalunk Igor Matovičcsal, meglátjuk, mi lesz a vége”

 

nyilatkozta pénteken Jana Kiššová, korábbi SaS-es politikus.

 

 hirdetes_400x285  

A Richard Sulík pártelnökkel való egyet nem értés után távozó politikusok a Demokratikus pártba léptek be, amely szerintük érdekelt abban, hogy ne vesszenek el a választók szavazatai.

 

Kiššová hozzátette, hogy megszólították az összes demokratikus ellenzéki parlamenti pártot abban a reményben, hogy sikerül megegyezniük valamiféle együttműködésben.

 

„Elviekben mindegyik politikai párt elutasította ezt a lehetőséget”

 

Igor Matovič már hónapok óta hangoztatja, hogy meg kell akadályozni, hogy elvesszenek a demokratikusan érző választók szavazatai. Ugyanebből az okból szólította meg a Magyar Közösség Pártját is, és ajánlotta fel a közös indulás lehetőségét.

 

Matovič egyelőre nem zárta ki a Demokratikus párttal való megegyezést, de még azt sem erősítette meg, hogy helyet biztosítana az SaS-ből kiugró politikusoknak az OLaNO listáján.

 

„A politika a lehetőségek művészete, egyelőre maradjunk ennyiben”

 

mondta, majd hozzátette, hogy a volt SaS-es politikusoknak saját politikai identitásuk van, és az a veszély fenyeget, hogy ha egyedül indulnak, a rájuk adott szavazatok elvesznek.

 

Richard Sulík ezzel kapcsolatban csupán annyit reagált, hogy „mindenkinek joga van azzal és arról tárgyalni, akivel és amiről akar”.

 

tasr, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!