Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Zuzana Čaputová szlovák és Miloš Zeman cseh államfő szombaton ünnepélyes keretek között megnyitotta a Cseh Házat Pozsonyban.

 

A cseh államfő szerint a pozsonyi Cseh Ház megnyitásával egy álmom vált valóra, majd köszönetet mondott Csehország pozsonyi nagykövetének, Tomáš Tuhýnak, a cseh vidékfejlesztési miniszternek, Klára Dostálovának és a cseh kereskedelmi és iparügyi miniszternek, Karel Havlíčeknek a közreműködésért.

 

 hirdetes_810x300  

„Azt kívánom a Cseh Háznak, hogy a találkozások és a barátságok színhelye legyen”

 

– mondta Zeman.

 

Fotó: TASR/Jaroslav Novák

 

Zuzana Čaputová megjegyezte, hogy Csehszlovákia szétosztása után a két ország továbbra is közeli kapcsolatban maradt egymással. Az államfő bízik abban, hogy a Cseh Ház tovább erősíti a két ország viszonyát és lehetőséget teremt a gazdasági és a kulturális kapcsolatok további elmélyítésére.

 

A Cseh Házban lesz egy multifunkcionális terem, egy galéria, egy étterem, valamint néhány vendégszoba és irodahelyiség is.

 

Miloš Zeman elmondása szerint a Cseh Házban lesz a székhelye a CzechTrade, CzechTourism és a CzechInvest szervezeteknek is. A Cseh Ház Pozsony belvárosában, a Prépost utcában kapott helyet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!