Nyitókép: hnonline.sk

 

A vasárnapi szlovákiai televíziós vitaműsorok különleges összeállításokkal jelentkeznek a Bársonyos forradalom 30. évfordulója alkalmából.

 

A Markíza televízió Na telo című műsorába Iveta Radičová korábbi kormányfő és Václav Havel egykori közeli munkatársa Michael Kocáb kapott meghívást.

 

A Bársonyos forradalomról értekezik majd Michal Kovačič műsorvezetővel a ’89-es novemberi események ismert arca, Milan Kňažko, valamint a Szlovák Kommunista Párt (KSS) első „november utáni” elnöke Peter Weiss.

 hirdetes_300x300  

 

A műsor vendégei beszélnek majd az egyes felszólalók véleményével, hogy miként élték át a novemberi napokat Szlovákiában és Csehországban a barikád két oldalán.

 

A Markíza műsorából ma sem maradhat ki egy exkluzív felmérés, amely szintén a 30 éves évfordulóhoz kapcsolódik – az embereket arról kérdezték, hogy mi az, ami napjainkban hiányzik nekik a régi rezsimből, ill. hogy mi hiányozna nekik leginkább, ha visszatérne a szocializmus.

 

TA3 V politike című vitaműsorában Zuzana Čaputová államfő és Andrej Danko házelnök mellett feltűnik Peter Pellegrini kormányfő és Csehország korábbi miniszterelnöke és köztársasági elnöke, Václav Klaus.

 

Norbert Dolinský moderálása mellett ’89 novemberének üzenetéről beszélnek majd, a demokráciához vezető évekről, a szólásszabadságról és az információhoz való hozzáférés jogáról.

 

Az RTVS O 5 minút 12 című műsorában szintén feltűnik majd Milan Kňažko, valamint František Mikloško és Zuzana Mistríková, akik ugyancsak kivették a részüket az ’89-es történésekből. A téma nem meglepően a Bársonyos forradalom 30. évfordulója.

 

Marek Makara műsorvezetővel az akkori ideálokról, a novemberi eseményeket követő kihívásokról, fejlődésről beszélnek majd a meghívott vendégek.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!