Nyitókép forrása: aktuality.sk, kollázs: körkép.sk

 

A rendőrség hivatalos közlése szerint a NAKA titkosított dokumentumok kiszivárogtatásával vádolta meg Jaroslav Naďot (OĽANO).

 

„A NAKA nyomozója titkosított információk veszélyeztetésével vádolta meg J.N-t. A nyomozó szerint J.N a Szlovák Köztársaság érdekében titkosított információkat kért ki és adott tovább más személyeknek. Az indíték felderítése további nyomozást igényel. Egyelőre nem közölhetünk további részleteket”

 

írja a rendőrség hivatalos facebook-oldalán.

 

 hirdetes_300x300  

Igor Matovič már reagált a NAKA vádemelésére. Az OĽANO elnöke szerint a katonai elhárítás fönökének, Ján Balciarnak „kicsinyes bosszújáról” van szó, amiért Naď nyilvánosságra hozta, hogy Balciar tucatnyi drága ingatlannal rendelkezik és nem tudja hitelt érdemlően megmagyarázni, hogyan szerezte őket. Az egyik, most készülő hétvégi háza ráadásul az Alacsony-Tátra egyik turistaösvényére épül és jóval nagyobb négyzetméteren, mint amire engedélyt kapott. Jaroslav Naď tavaly lépett be az OĽANO-ba, jelenleg a párt őt szánja védelmi miniszternek, amennyiben kormánytényezővé válik.

 

Balciart az ellenzék és a sajtó azért kezdte ki, mert lukratív helyeken birtokol méregdrága ingatlanokat. A Peter Gajdoš által kinevezett elhárítás-főnököt az elmúlt három évben háromszor léptették elő, ma már négycsillagos tábornok.

 

Balciar ingatlanjai között az Aktuality.sk közlése szerint van egy drága horvátországi apartman, egy főrévi lakás, két további lakás Rimaszombatban, egy családi ház Rimaszombatban, 15 apartman Tálen (Tále egy alacsony-tátrai üdülőközpont). Telkekkel rendelkezik Sebeséren (Breznóbányai járás), még egy családi házzal Garamolaszkán, és ott van az említett épülő üdülőház Jarabón (NAPANT természetvédelmi terület a Felső-Garammentén).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!