Nyitókép: hnonline.sk/archív

 

Egy nappal azután, hogy a rendőrség hivatalos közösségi oldalán bejelentette, a NAKA titkosított dokumentumok kiszivárogtatásával vádolta meg Jaroslav Naďot (OĽANO), Peter Pellegrini szlovák kormányfő jelezte, a Biztonsági Tanács rendkívüli összehívását sürgeti.

 

Pellegrini (Smer-SD) szeretné, ha a biztonsági erők képviselői, tehát a Biztonsági Tanács kiemelt tagjai, pénteken reggel találkoznának.

 

A találkozón azokról, az ország védelmét szolgáló biztonsági területekről kellene egyeztetniük, melyekhez hozzáférhetett Jaroslav Naď, miután a kormányfő szerint több olyan területről lehet szó amelyek komoly gyanúra adnak okot.

 hirdetes_300x300  

 

Az előzmények

 

A rendőrség keddi hivatalos közlése szerint a NAKA titkosított dokumentumok kiszivárogtatásával vádolta meg Jaroslav Naďot (OĽANO).

 

„A NAKA nyomozója titkosított információk veszélyeztetésével vádolta meg J.N-t. A nyomozó szerint J.N a Szlovák Köztársaság érdekében titkosított információkat kért ki és adott tovább más személyeknek. Az indíték felderítése további nyomozást igényel. Egyelőre nem közölhetünk további részleteket”

Igor Matovič még kedden reagált a NAKA vádemelésére. Az OĽANO elnöke szerint a katonai elhárítás fönökének, Ján Balciarnak „kicsinyes bosszújáról” van szó, amiért Naď nyilvánosságra hozta, hogy Balciar tucatnyi drága ingatlannal rendelkezik és nem tudja hitelt érdemlően megmagyarázni, hogyan szerezte őket.

Jaroslav Naď tavaly lépett be az OĽANO-ba, jelenleg a párt őt szánja védelmi miniszternek, amennyiben kormánytényezővé válik.

 

Körkép.sk, hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!