Nyitókép: TASR/Michal Svítok

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke meg van róla győződve, hogy a pártja 2020. február 29-e után is a parlament része lesz.

 

A jövő évi választások után is lesz parlamenti képviselete a magyar kisebbségnek – állítják a Most-Híd és az MKP képviselői, akik a magyar választók legnagyobb képviselőiként nem tudtak megegyezni a közös indulásról.

 

 hirdetes_300x300  

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke meg van róla győződve, hogy a pártja 2020. február 29-e után is a parlament része lesz.

 

„Sőt, merem állítani, hogy ha egyedül, a Šanca és az MKDSZ nélkül vágnánk neki a választásoknak, akkor is bejutnánk a parlamentbe“

 

– mondta Bugár szombaton, a Most-Híd Országos Tanácsának ülése után.

 

A Most-Híd elnöke abban bízik, hogy a jelenlegi közvélemény-kutatások – amelyek a Most-Hidat rendszeresen a parlamenti küszöb alatt mérik – csupán azoknak a támadásoknak a negatív effektusai, amiket az utóbbi időben a pártja ellen indítottak.

 

„Ha valakit támadnak, akkor nagyon gyakran az emberek sem szavaznak rájuk a felmérésekben, most is erről lehet szó“

 

– vélekedett Bugár.

 

Bugár bejelentette, hogy a kampány során elsősorban azt fogja kiemelni, hogy a Most-Híd tízéves fennállása óta milyen mértékben járult hozzá a szlovák–magyar kapcsolatok javításához, illetve a társadalom demokratizálásához.

 

„Ezt azoknak az eseményeknek a kapcsán mondom, amelyek Ján Kuciak újságíró és a menyasszonya halála után történtek. A mi – oly sokat kritizált – álláspontunk, a mi nyomásunk járult hozzá az rendőrkapitány-választás megváltoztatásához, valamint a rendőrség és a bíróság megtisztításához“

 

– hívta fel a figyelmet Bugár.

 

Őry: Szeretnénk helyes útra terelni az országot

 

Az MKP képviselői, akik szintén szombaton fogadták el a közös jelöltlistájukat a Magyar Fórummal és a Magyar Közösségi Összefogással, abban bíznak, hogy a magyar kisebbség képviselete azért fog folytatódni a parlamentben, mert a közös jelöltlistájuk a változást szorgalmazza Szlovákiában.

 

„Az emberek undorodnak ettől a kormánytól, mi pedig egy olyan alternatívát kínálunk nekik, ami segíthet abban, hogy helyes útra tereljük az országot“

 

– jelentette ki Őry Péter, az MKP OT elnöke.

 

Őry bízik abban, hogy a közös választási listán szereplő partnereikkel együtt sikerül megszólítaniuk azokat a választókat, akik nem járnak választani, és elérik a parlamentbe való bejutáshoz szükséges százalékot.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.