Nyitókép forrása: illusztráció/levice.sk

 

A környezetvédelmi tárca hétfőn meghirdette azt a pályázati kiírást, amelyen a települések a Környezetvédelmi alapon keresztül vízvezeték- és szennyvízhálózat építésére nyerhetnek támogatást. A kiírás a legfeljebb 2000 lakosú településeket érinti.

 

Sólmyos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter szerint a következő évtizedben évente 50 millió euró válik elérhetővé a Környezetvédelmi Alapból vízvezetékek és szennyvízhálózatok építésére illetve újítására. Kiemelte, hogy Szlovákiának van mit behoznia a szennyvíz-infrastruktúra területén (megjegyezzük, Sólymosnak ez már a negyedik éve miniszterként, eddig évi 200 ezer eurót fordítottak erre a célra).

 

Sólmyos szerint csak a települések negyven százalékában van részlegesen vagy teljesen kiépített szennyvízhálózat. A Környezetvédelmi Alap igazgatója, Peter Kalivoda elmondta, hogy csak a települések, vagy településekből álló jogi személyek (társulások) igényelhetnek támogatást, mégpedig csak egy alkalommal, és vagy szennyvíz közművesítésre, vagy vízvezeték-hálózatra.

  hirdetes_300x300   

 

A pályázati kérelmek leadási határideje december 23. Kalivoda szerint elsősorban azon települések jelentkezését várják, akik korábban már elkészítették a projektterveket, de pályázatok „bizonyos körülmények miatt nem járt sikerrel”.

 

Kötelező lesz csatlakozni a szennyvíz közműrendszerhez

Elképesztő mértékű túlárazások a csatornahálózat-építéseknél. A komáromi KOMVaK is ott van az élbolyban

 

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!