Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Vasárnaptól torlódásokra számíthatnak a sofőrök a D2-es autópályán Csehország irányába, figyelmeztette az autósokat a rendőrség hivatalos facebookoldalán. Az ok Csehország bevezeti új útdíjrendszerét, amely várhatóan dugókat és főleg a tehergépjárművek torlódását okoz majd.

 

„Az érintett szakaszon fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani. Figyelemmel követjük a forgalmat és szükség szerint beavatkozunk annak menetébe. Az autósoknak az aktuális forgalmi helyzetről a tájékozódást ideiglenes forgalmi jelzések segítik majd”

 

áll a rendőrség közleményében.

 

 hirdetes_810x300  

Torlódások és dugok esetén a teherautókat a határátkelő parkolójába irányítják majd, illetve elterelik őket az I/2-es útra Jókút-Holics-Hodonín, vagy Jókút-Holics-Szakolca-Sudoměřice irányába.

 

A rendkívüli közlekedési helyzetre való tekintettel a rendőrség vasárnapra mentességet ad a teherautóknak a vasárnapi közlekedési tiltás alól, amely alapesetben tiltaná az ilyen gépjárművek közlekedését éjféltől késő este 22 óráig az első osztályú utakon, az autópályákon és a gyorsforgalmi utakon.

 

A kivétel azonban nem érvényes, ha a forgalom folyamatosságának érdekében a rendőr szólítja fel a sofőrt, hogy álljon félre, vagy változtassa meg útvonalát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!