Adalbert
  • HUF: 363.46
  • USD: 1.16
  • 11 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Több tízezer eurót dobtak össze a buszbaleset és az árvíztragédia áldozatai családjainak

Tizenhárom nap alatt több mint 3600 adakozónak köszönhetően elérték a gyűjtés célösszegét

Nyitókép forrása: facebook.com/polícia sr

 

A nyitragerencséri buszbaleset és a nagyrőcei árvíztragédia halálos áldozatainak családjai részére 75 500 eurót gyűjtöttek össze a ĽudiaĽuďom.sk portálom keresztül. Ezt a pénzt az érintett családok között egyenlően osztják majd szét.

 

Mindkét tragikus kimenetelű balesetre november 13-án került sor, összesen 15 ember halálát okozták. A Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12-en vesztek oda, köztük gyermekek is. Nagyrőcénél a megáradt Murány-patak sodort el három nőt, akik a helyi állatmenhelynél próbálták megmenteni az állatokat az ártól. Autójukat elsodorta a víz, mindhárman megfulladtak.

 

Zuzana Suchová, a Ľudia Ľuďom nonprofit szervezet vezetője elmondása szerint azért kezdeményeztek gyűjtést, hogy csökkentsék a családok váratlan tragédiából adódó anyagi terheit. A célösszeget 75 ezer euróban állapították meg, amelyet egyenlő részben 15 család között osztanak majd szét. A 75 ezer euró 13 nap alatt össze is gyűlt, több mint 3600-an adakoztak, a legnagyobb tétel egy 6000 eurós támogatás volt. A családok decemberben kapják meg az összeget.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket