Belföld

Lepontozta magyar jelöltjeit a liberális PS/Spolu

Nem jutott befutóhely a magyaroknak a Progresszív Szlovákia – Együtt koalíció választási listáján.

Nyitókép: PS/Spolu

 

Frissítve: 23.23 Nem jutott befutó hely a magyaroknak a Progresszív Szlovákia – Együtt koalíció választási listáján.

 

A kormányváltásra készülő, jelenleg legerősebb ellenzéki politikai tömörülés a Focus novemberi felmérése szerint 11,7 százalékot szerezne, ami 21 képviselői helyet jelent.

 

A legjobb helyen szereplő magyar jelölt, a gútai Forró Tibor ezzel szemben csak a 32. A nagyszombati Halász Norbert a 47., a komáromi Illés Claudia az 54., a gútai Kárpáty Ernő a 68., harmadik gútaiként Forgács Attilának pedig a 134. hely jutott.

 

Kép forrása: progresivnespolu.sk

 

A Progresszív Szlovákia magyar platformjából a dunaszerdahelyi Miške Tomáš a 122. helyre fért fel a szlovák párt listáján. További magyar még a somorjai BOth Szilárd, aki a 105. helyet kapta. A korábban szintén beharangozott, ógyallai Angelika Hájniková végül az 59. helyen került fel a listára.

 

A PS/Spolu ma mutatta be képviselőjelölti-listáját.

 

A magyar szavazatokra is számító koalíció korábban Komáromban bontott szárnyat magyar platformjával. Fordulópont címet viselő választási programjukban a nemzetiségi kisebbségekkel foglalkozó fejezet is szerepel.

 

Komáromban, a PS/Spolu meghívott vendégeként hangzottak el a Momentum EP-képviselőjének, Donáth Annának nagy botrányt okozó szavai, miszerint

 

„Lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk.“

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zempléni Péter
2019. dec. 02. 17:04

Semmi baj! Majd az MKP meg a HÍD listájáról csak úgy özönlik majd be a sok "magyarOVÁ" meg Ladislav, Juraj, stb Maďar.

Zempléni Péter
2019. dec. 02. 17:09

Nem Donáth snna sutára sikerült szavain kellene rugózni. Az évtizedek óta a parlamdntben seggelő senkiháziakkal kellene foglalkozni. Csákytól Bugáron át Bárdosig.

Tóth Teri
2019. dec. 02. 18:57

Harminc évig fürödtek tejben, vajban. Nem az ő hibájuk a miénk, hagytuk,hogy így legyen!

Zempléni Péter
2019. dec. 02. 20:17

Kedves Veres Máté! Nevezhető butaságnak is mondsni a hölgy szavait, amit helyesbített.A lényegen nem változtst. Számonkérni nem őt kell, hanem az itteni " képviselőinket" Donáth Anna mondhat bármit, a választáson mi döntünk. Lehet válogatni a remek MKP Összefogás listáról vagy a remek HÍD garnitúrából. A PS-t is lehet ekézni. Egyik szlovák párt nem tett hozzájuk hasonló gesztusokat de az biztos,hogy ahol autonómiát élvez egy kisebbség az sehol nem a többség ellenére, azzal semmiben egyet soha nem értve jött létre.Főleg nem valósult meg nemzetközi támogatottság nélkül.Ahhoz tekintélyes politikusokra és anyaországra lenne szükség.Nem Bugárokra Csákykra Duraykra Bárdosokra Orbánokra. stb.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás