Albin
  • HUF: 362.26
  • USD: 1.21
  • 1 °C
  • 13 °C
Belföld

Lepontozta magyar jelöltjeit a liberális PS/Spolu

Nem jutott befutóhely a magyaroknak a Progresszív Szlovákia – Együtt koalíció választási listáján.

Nyitókép: PS/Spolu

 

Frissítve: 23.23 Nem jutott befutó hely a magyaroknak a Progresszív Szlovákia – Együtt koalíció választási listáján.

 

A kormányváltásra készülő, jelenleg legerősebb ellenzéki politikai tömörülés a Focus novemberi felmérése szerint 11,7 százalékot szerezne, ami 21 képviselői helyet jelent.

 

A legjobb helyen szereplő magyar jelölt, a gútai Forró Tibor ezzel szemben csak a 32. A nagyszombati Halász Norbert a 47., a komáromi Illés Claudia az 54., a gútai Kárpáty Ernő a 68., harmadik gútaiként Forgács Attilának pedig a 134. hely jutott.

 

Kép forrása: progresivnespolu.sk

 

A Progresszív Szlovákia magyar platformjából a dunaszerdahelyi Miške Tomáš a 122. helyre fért fel a szlovák párt listáján. További magyar még a somorjai BOth Szilárd, aki a 105. helyet kapta. A korábban szintén beharangozott, ógyallai Angelika Hájniková végül az 59. helyen került fel a listára.

 

A PS/Spolu ma mutatta be képviselőjelölti-listáját.

 

A magyar szavazatokra is számító koalíció korábban Komáromban bontott szárnyat magyar platformjával. Fordulópont címet viselő választási programjukban a nemzetiségi kisebbségekkel foglalkozó fejezet is szerepel.

 

Komáromban, a PS/Spolu meghívott vendégeként hangzottak el a Momentum EP-képviselőjének, Donáth Annának nagy botrányt okozó szavai, miszerint

 

„Lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk.“

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Zempléni Péter
2019. dec. 02. 17:04

Semmi baj! Majd az MKP meg a HÍD listájáról csak úgy özönlik majd be a sok "magyarOVÁ" meg Ladislav, Juraj, stb Maďar.

Zempléni Péter
2019. dec. 02. 17:09

Nem Donáth snna sutára sikerült szavain kellene rugózni. Az évtizedek óta a parlamdntben seggelő senkiháziakkal kellene foglalkozni. Csákytól Bugáron át Bárdosig.

Tóth Teri
2019. dec. 02. 18:57

Harminc évig fürödtek tejben, vajban. Nem az ő hibájuk a miénk, hagytuk,hogy így legyen!

Zempléni Péter
2019. dec. 02. 20:17

Kedves Veres Máté! Nevezhető butaságnak is mondsni a hölgy szavait, amit helyesbített.A lényegen nem változtst. Számonkérni nem őt kell, hanem az itteni " képviselőinket" Donáth Anna mondhat bármit, a választáson mi döntünk. Lehet válogatni a remek MKP Összefogás listáról vagy a remek HÍD garnitúrából. A PS-t is lehet ekézni. Egyik szlovák párt nem tett hozzájuk hasonló gesztusokat de az biztos,hogy ahol autonómiát élvez egy kisebbség az sehol nem a többség ellenére, azzal semmiben egyet soha nem értve jött létre.Főleg nem valósult meg nemzetközi támogatottság nélkül.Ahhoz tekintélyes politikusokra és anyaországra lenne szükség.Nem Bugárokra Csákykra Duraykra Bárdosokra Orbánokra. stb.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket