Nyitókép: Branislav Bibel/SITA

 

A Smer-SD képviselői a pártelnökük, Robert Fico megvádolását szervezett támadásnak vélik nemcsak a párt, de Fico személye ellen is. A csütörtöki sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy kezdeményezni fogják a parlament védelmi bizottságának összehívását, ahol Dušan Kováčik speciális ügyészt, valamint Milan Lučanský rendőrfőkapitányt is szeretnék szóra bírni az üggyel kapcsolatban.

 

„Egyértelműen nemet mondunk a Robert Fico ellen indított eljárásra”

 

– jelentette ki Juraj Blanár, a Smer-SD alelnöke.

 hirdetes_810x300  

 

Dušan Jarjabek képviselő úgy gondolja, hogy Robert Fico megvádolásával megkezdődött a Smernek mint politikai pártnak a zaklatása, illetve a Smer-SD párt választóinak a megfélemlítése.

 

Robert Fico nem vett részt a Smer-SD sajtótájékoztatóján, Blanár szerint „szinten aluli”, hogy Fico ilyen módon védje meg magát.

 

Eljárást indított a rendőrség Robert Fico ellen

 

A parlament védelmi bizottságának tárgyalására az összes felelős személyt szeretnék meghívni.

 

„Felszólítom azt a felügyelő ügyészt, aki vádat emelt Robert Fico ellen, hogy legyen bátor, jöjjön el a bizottság ülésére és magyarázza meg a tettét. Bízom benne, hogy a speciális- és a főügyész is tiszteletét teszi”

 

– mondta Erik Tomáš smeres képviselő.

 

A NAKA (Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség) nyomozója ma vádat emelt Robert F. ellen nemzetiségi, faji és meggyőződésbeli hovatartozás miatti gyalázkodás bűncselekménye, tovbbá bűncselekmény jóváhagyásának bűntette miatt.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!