Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Jaromír Čižnár főügyész átmeneti jelleggel (az elleni indult fegyelmi eljárás lezárultáig) felfüggesztette hivatalából Bystrík Palovič ügyészt. Palovič egyike azoknak az ügyészeknek, akik sűrűn kommunikáltak a Kuciak-gyilkosság egyik főgyanúsítottjával, Marián Kočnerrel a Threema alkalmazáson keresztül. 

 

Palovič telefonját több másik ügyészével és bíróével egyidőben, augusztusban kobozta el a NAKA korrupció, hatáskörrel való visszaélés és kenőpénz elfogadása miatt. Palovič és Kočner üzenetváltásai szerint az ügyész Kočner javára befolyásolta a vállalkozóval kapcsolatos ügyeket. Palovič felügyelte többek között Kočner feljelentése nyomán Grendel Gábor (OĽANO) és Daniel Lipšic ellen indult eljárást is.

 

Čižnár még novemberben függesztete fel Palovičot a pozsonyi kerületi ügyész, Iveta Kopčová javaslatára. Kopčovát ugyenezen a napon hívott vissza posztjáról, amiért nyolc évig elmulasztott vádat emelni Kósa Lóránt ellen hitelcsalás ügyében. Kósa Lóránt Dobroslav Trnka közeli barátja volt, egyike volt azoknak, akikekkel Trnka kitervelte, hogyan zsarolja meg Jaroslav Haščákot a Gorilla felvétellel.

 hirdetes_810x300  

 

DenníkN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.