Nyitókép forrása: ta3.com

 

Štefan Harabin rajta lehet a Vlasť választási listáján – döntött az Országos Választási Bizottság. Eduard Bárány, az OVB elnöke szerint Harabin bírói státusza már semmilyen hatással nem lehet a választáson való részvételére.

 

A Vlasť listavezetője Legfelsőbb Bíróként tevékenykedett. Egy nemrég elfogadott törvény értelmében a választási listák leadásának napjával, december 1-jével felfüggesztették funkciójából, december végén pedig meg is szűnik bírói státusza – erről maga Harabin határozott arra hivatkozva, hogy nyugdíjba megy.

 

Eddig nem volt egyértelmű, hogy az OVB milyen döntést hoz majd, tekintve, hogy maga Harabin elég ellentmondásos nyilatkozatokat tett közzé arról, hogy lemond-e a törvénynek megfelelően bírói státuszáról. Az első Fico-kormány egykori igazságügyi minisztere végül nem az új törvény miatt, hanem önkéntes nyugdíjazása okán vetette le a talárt.

 hirdetes_810x300  

 

A bizottság pénteken ellenőrizte át a választási listákat. Egy esetben egy jelölt két listán is szerepelt. Ismeretlen okból Ján Krošlák az SaS és az OĽANO listáján is ott volt. A bizottság döntésére értelemszerűen csak az egyik listán szerepelhetett – ez végül az OĽANO-é lett.

 

A bizottság elnökének nyilatkozata szerint több panaszt is kaptak olyan óriásplakátokról, amelyeken nem tüntették fel a megrendelőt – erre törvény kötelezi a hirdetőt. Ezeket az eseteket a belügynek adták át, ám kiderült, hogy sok esetben nagyon kis betűkkel ugyan, de feltüntették a megrendelők adatait az óriásplakátokon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!