Nyitókép forrása: Facebook.com/Polícia SR

 

Hétfőn megkezdik annak az eperjesi panelháznak az elbontását, amelyben a múlt héten történt, hét halálos áldozatot követelő gázrobbanás okozott súlyos károkat. Az elbontást egy csehországi vállalat fogja elvégezni, szimbolikus egy euróért.

 

A művelethez szükséges, 68 méteres karral rendelkező speciális bontógép már megérkezett a helyszínre. A bontást a tervek szerint délelőtt 8:30-kor kezdik a legfelső emeletekkel. A munkások rendkívül körültekintően fognak eljárni az épület állapotára való tekintettel. A bontásból fakadó veszélyek elkerülése érdekében speciális intézkedéseket vezetnek be a helyszínen:

 

„Több biztonsági intézkedés bevezetése mellett döntöttünk, amelyek az elbontás során felmerülő esetleges kockázatokat semlegesítik. A statikusokkal közösen biztonsági zónákat határoztunk meg, amelyekbe a munkálatok ideje alatt senki sem léphet be. Ebből az okból a 7-es számú panelház köré vont, kerítéssel elhatárolt és őrzött területet kiterjesztjük”

 

 hirdetes_400x285  

nyilatkozta a sajtónak Vladimír Tomek, az eperjesi városvezetés szóvivője. Az épülethez legközelebb lakókat már értesítették, hogy a munkálatok alatt nem tartózkodhatnak otthon. A bontás ezen szakasza nagyjából hétfő 17:00-ig tart majd.

 

A bontás ideje alatt a mentősök, a tűzoltók, a gáz-, villany- és vízművek karbantartói is készenlétben lesznek.

 

A rendőrség egyúttal megtiltotta minden eperjesi lakosnak, hogy az épületek bármelyikének tetején tartózkodjon – például abból a célból, hogy a munkálatokat figyelje, fotózza vagy videózza.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!