Nyitókép forrás: tyzden.sk

 

A bazini Speciális Büntetőbíróság elítélte a konspirációs és dezinformációs lapnak és portálnak tartott Zem a vek főszerkesztőjét, Tibor Eliot R-t nemzet és rassz gyalázása miatt. Büntetése 4000 eurós pénzbírság, amit ha nem fizet ki, három hónapra lecsukják. Az ítélet még nem jogerős, az elítélt fellebbezést ad be, az ügyben végső döntést a Legfelsőbb Bíróság hoz majd.

 

Az ügyész feltételes börtönbüntetést javasolt pénzbírság nélkül. A vád a szélsőséges nézetek terjesztése mellett a közrend megzavarása, nemzetgyalázás és kisebbségek és más közösségek elleni uszítás miatt tartotta veszélyesnek a főszerkesztő tevékenységét.

 

Vádat még 2017-ben emeltek, miután Tibor Eliot R. a Zem a Vek nevű lapban „Zsidó ék a szlávok között”című írásában több szlovák történelmi személyiség antiszemita kijelentéseit idézte, ezzel – az ügyész szerint – kimerítette a szélsőséges nézetek terjesztésének bűntettét, a cikkben ráadásul nyíltan gyalázta emberek egy csoportját nemzeti vagy vallási hovatartozásuk alapján.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!