Nyitókép: TASR – Milan Kapusta

 

Tegnap este befejezték a bontási munkálatokat Eperjesen, de az eltűnt személyt egyelőre nem találták meg.

 

A lakóház egyik oldalán lebontották a négy legfelső szintet, amivel a balesetveszély legalább 70 százalékkal csökkent – tájékoztatott Jiří Raszka, a bontást végző cseh építőipari cég munkatársa. Jozef Polák statikus szerint az egész épületet le kell bontani.

 

 hirdetes_300x300  

„A munka nagyon jól haladt. Tényleg egész Eperjes imádkozik értünk”

 

– mondta Raszka.

 

A kijelölt biztonsági zónák továbbra is érvényesek.

 

„A tetőt lényegében eltávolítottuk, de vannak még ott olyan darabok, amelyeket egy erősebb szél lefújhat“

 

– tette hozzá a szakember.

 

A munka kedden (december 17.) folytatódik, de azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy teljes egészében mikor fejeződnek be.

 

„Próbáltuk sötétben is folytatni a bontást, de a mesterséges világítás mellett nem lehetett”

 

– magyarázta Raszka.

 

Az egész épületet le fog kelleni bontani

 

Elmondása szerint lassan és körültekintően dolgoztak, ugyanis minden olyan helyiséget alaposan át akartak vizsgálni, ahol az eltűntként keresett utolsó személy maradványai előfordulhattak volna. A rendőrségi drónokkal mindegyik szobát leellenőrizték, de az eltűnt személyt nem találták meg.

 

Jozef Polák elmondása szerint a négy felső emeletet teljesen elpusztította a tűz, a mennyezetek beomlottak. Mivel az alsóbb szinteken is kritikus a helyzet, ezért úgy látja, hogy az egész épületet le fog kelleni bontani.

 

A következő napokban ki fogják értékelni a helyzetet, de a statikus szerint minden nappal kevesebb lesz az esély a lakóház megmentésére.

 

Eperjes város minden lehetőséges forgatókönyvre felkészült. Vladimír Tomek, a városi hivatal szóvivője szerint akkor fog kiderülni milyen is a helyzet valójában, amikor majd szétbontják az épület egyes részeit. Tomek szerint a továbbiakban a statikusok aktuális információi szerint fognak haladni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!