Nyitókép: Facebook/Polícia SR

 

A rendőrség 2020-tól egy olyan mobilalkalmazást indít útjára, melynek segítségével a polgárok kihívhatják a járőröket a helyszínre. Az alkalmazás elsősorban olyan esetekben jelent majd megoldást, amikor a 158-as telefonszám hívása veszélyt jelent a hívó biztonságára – tájékoztatott Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

A mobilalkalmazás az Android és az iOS operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefonok számára lesz elérhető.

 

 hirdetes_400x285  

„Az mobilalkalmazás használatát a Pozsony központjában végbemenő folyamatos incidensek során tudjuk elképzelni, vagy olyan esetben, amikor egy nő otthoni erőszak áldozata, és a férje elől egy másik szobában rejtőzködik“

 

– mondta Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány.

 

POLÍCIA PRIPRAVUJE MOBILNÚ APLIKÁCIU NA ZVÝŠENIE BEZPEČNOSTI OBČANOV Policajný zbor je s viac ako 500 000 odberateľmi…

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Donnerstag, 19. Dezember 2019

 

Az alkalmazás ezenkívül a bűntény tanúinak is lehetőséget nyújt arra, hogy a mobilokon keresztül jelentsék be az eseteket.

 

A rendőrség 2020 első heteiben kívánja útjára indítani az alkalmazást, a pilótaverzió pedig a főváros területén lesz majd elérhető.

 

Az alkalmazást a továbbiakban olyan funkciókkal fogják bővíteni, ami értesítést fog küldeni terrorizmus, lövöldözés és természeti katasztrófa esetén, továbbá áttekintést fog nyújtani az eltűnt és a keresett személyekről.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!