Nyitókép: aktuality.sk/Branislav Wáclav

 

A bazini Specializált Büntetőbíróság szenátusa elfogadta a Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Miroslav Marček és Tomáš Szabó ellen emelt vádakat a Kuciak-Kušnírová-gyilkosság ügyében, egyúttal kitűzte a fő tárgyalás első időpontjait is.

 

Az előzetes meghallgatás során a bíróság szenátusa nem talált olyan súlyos hibákat a vádiratban, amely miatt vissza kellene küldeni az ügyet az előkészítő eljárásba, a fő tárgyalás időpontjának kitűzésével pedig az ügyész és a hozzátartozók jogi képviselői is egyetértettek.

 

Az ügyész és a vádlottak sem akarnak vádalkut kötni

 hirdetes_810x300  

 

Szabó ügyvédje ugyancsak javasolta a szenátusnak, hogy tűzzék ki a fő tárgyalás időpontját, ami azt jelenti, hogy a vádlott egyetért a vádemelés jóváhagyásával. Marček ügyvédje nem tett javaslatot, míg Kočner és Zsuzsová jogi képviselői kérték az egész ügy visszaküldését az előkészítő eljárásba.

 

A szenátus döntése alapján a fő tárgyalás 2020. január 13-án veszi kezdetét. A további időpontok január 14., 15., 20., 21. és 22., valamint február 3., 4. és 6. A tárgyalásokra minden esetben a bazini Specializált Büntetőbíróságon kerül sor reggel 9 órától.

 

A szenátus döntése értelmében a továbbiakban, amíg máshogy nem határoznak, a vádlottaknak személyesen kell megjelenniük a tárgyalásokon.

 

Megkezdődött a Kuciak-gyilkosság előzetes bírósági meghallgatása

 

A speciális ügyész Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásán kívül további öt bűncselekmény ügyében emelt vádat. Négy vádpont illegális fegyvertartáshoz és fegyverkereskedelemhez köthető, míg az ötödik vádpont Molnár Péter gútai vállalkozó meggyilkolása, akit Szabó és Marček lőtt le még 2016-ban egy rablótámadás során.

 

A csütörtöki bírósági meghallgatáson egyébként Molnár Péter testvére is ott volt, végig Zlatica Kušnírová mellett ült a teremben.

 

Körkép.sk, aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.