Richard Sulík, az SaS elnöke szerint Marian Kotleba megadta a vázseci embereknek azt, amire nagyon vágynak, mégpedig a biztonság érzetét.

 

Sulík a Denník N szlovák internetes híroldalon írt blogjában élesen kritizálta a portált, amiért a Liptószentmiklósi járásbeli Vázsecen történt roma-nem roma konfliktusban szerinte nem egyértelműen fogalmaztak, amivel félrevezethetik az olvasókat.

 

Sulík szerint egy roma – nem roma konfliktus során ki kell emelni, hogy ebben az esetben romák csoportja támadt Vázsec község fehér lakosaira.

 

 hirdetes_300x300  

Ahogy arról a Körképen is beszámoltunk, az említett településen lévő romatelepen 10 embert vádolt meg a rendőrség testi sértés vagy veszélyes fenyegetés miatt.

 

Megtámadtak egy családot a romatelepen, most Kotlebának tapsolnak a helyiek

 

Az esetet felkapta a szlovák sajtó, Marian Kotleba pedig szerdán a helyszínen ajánlotta fel az ott élőknek, hogy ottlévő 200 emberével elmehetnek a romatelepre „körülnézni”.

 

Sulík szerint míg a Denník N kommentátora csupán arra tett megjegyzést, hogy Kotleba kihasználja az alkalmat a kampányra, addig az extrémista politikus ennél többet tett.

 

„Őszintén, egyáltalán nem fogok meglepődni, ha Kotleba 50 %-ot szerez Vázsecben. Kotleba azonban nem érkezett egyedül, vele ment 200 haverja és ők pontosan azt adták a helyieknek, ami hiányzik nekik – a biztonság érzetét. Az érzését, hogy végre valaki rendet tesz az aszociálisak között”

 

Richard Sulík ugyanakkor arra hívta fel írásában a figyelmet, hogy Kotleba alapjában két dolgot ígér a választóinak – hogy rácsap a rabló politikusok kezére, és hogy rendet tesz a romák között. Az pedig, hogy ezzel a két dologgal hatékonyan tud kampányolni, annak az eredménye, hogy sem Fico, sem Pellegrini, sem pedig a velük kormányzó Andrej Danko és Bugár Béla nem tettek azért, hogy ezt a két témát megoldják.

 

„Ha ezt megváltoztatjuk, ha sikerül megoldanunk ezt a két pontot, a Kotleba iránti érdeklődés lecsökken, mert neki komolyan nincs semmi másra válasza”

 

jegyezte meg Sulík.

 

Körkép.sk, dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.