Nyitókép forrása: archív

 

Egy 17 éve tartó pereskedés eredményeként a bíróság nemrég úgy határozott, hogy a köztévének kell kártérítést fizetnie az Omega Plus nevű cégnek. Az eredeti összeg nem egész három millióról szólt, ám az évek során felhalmozódott késedelmi kamatok megháromszorozták a per értékét.

 

1997-ben, még Igor Kubiš igazgatósága alatt az RTVS az Omega Plus vállalattal írt alá szerződést időjárásjelentések készítéséről nyolc éves futamidőre. 1999-ben azonban az igazgatói székbe Milan Materák került, aki meg akart szabadulni az Omega Plusszal kötött szerződéstől. Viszont nem jogerősen mondta azt fel, így a cég magabiztosan fordulhatott a bírósághoz kártérítésért.

 

A per eredeti tétösszege 2,82 millió eurónak megfelelő szlovák korona volt. A 12 százalékos éves késedelmi kamat az összeget mára 8,6 millió euróra hízlalta. A perre a közmédiának 9 millió eurós keret áll rendelkezésére, amelyet most már vészesen megközelített, így lépéskényszerbe került. Jelen állás szerint az RTVS inkább hajlik a további védekezésre, ami újabb százezrekkel kecsegtetheti a károsult céget.

 hirdetes_810x300  

 

Az Omega Plust 2004-ben felvásárolta a Causal, azóta ezzel a céggel pereskedik a közmédia.

 

eTrend.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!