Nyitókép: TASR/AP

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke hagyományosan, családi körben ünnepli a karácsonyt. Hasonlóképpen karácsonyozik az SaS elnöke, Richard Sulík, valamint a most-hidas környezetvédelmi miniszter, Sólymos László is. A Sme rodina mozgalom elnöke, Boris Kollár idén Thaiföldön tölti a karácsonyt.

 

Bugár Bélánál idén egy 2,5 méter magas karácsonyfa kapott helyet.

 

 hirdetes_810x300  

„December 24-én reggel a feleségemmel díszítjük fel a karácsonyfát. Öt óra tájékán egy korai vacsorát tartunk, amikor is pontyot eszünk burgonyaágyon, utána pedig édességeket”

 

– mondta a TASR-nek.

 

Bugáréknál a karácsonyfa mellett találkozik a család apraja-nagyja. Karácsonyi énekeket énekelnek, majd szétosztják az ajándékot. A Most-Híd elnöke a legkedvesebb karácsonyi ajándékára is emlékszik.

 

„Hat vagy hétévesen kaptam egy kis plüssmackót az apukámtól, ami a mai napig megvan”

 

– mesélte.

 

Elmondása szerint a karácsonyi ünnepeket a szlovákiai rokonok meglátogatására használja ki.

 

Danko asztaláról nem hiányozhat az ostya, a méz és a hal

 

Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke hagyományosan otthon, a karácsonyfa mellett tölti az ünnepeket. Elmondása szerint örülni fog neki, ha a karácsonyi ünnepek alatt sikerül elmennie síelni.

 

A szentestét klasszikus vacsorával ünnepli.

 

„Mivel gömöri vagyok, ezért sosem hiányozhat az ostya, a méz és a hal, hogy ne szálljon el a szerencse a háztól, ezenkívül saláta és káposztaleves is kerül az asztalra“

 

– mondta Danko.

 

Pellegrini és Sulík családi körben ünnepel

 

Peter Pellegrini kormányfő szintén családi körben, Besztercebányán ünnepli a karácsonyt.

 

„Én egy hagyományos keresztény ünnepként tekintek a karácsonyra, amit az emberek a legközelebbi hozzátartozóik körében ünnepelnek. Ez alól én sem leszek kivétel. Besztercebánya és a családom nyújtja azt a hátteret, ahol pihenni fogok, illetve erőt gyűjteni a kampányra”

 

– jelentette ki a TASR-nek.

 

„A karácsony számomra lehetőséget nyújt arra, hogy a családommal legyek. A mostani ünnepeket is igyekszem velük tölteni, ugyanis a kampány alatt keveset látom a gyerekimet. Karácsonykor az összes időmet nekik fogom szentelni”

 

– mondta Richard Sulík.

 

Kollár idén Thaiföldre viszi a családot

 

Boris Kollár tavaly otthon ünnepelt, idén azonban Thaiföldön karácsonyozik.

 

„A karácsonyt többnyire úgy ünnepeltem, hogy a lehető legtöbb gyerekemet összeszedtem, és a gyerekkori barátomhoz mentünk, akinek az udvarán puncsot főztünk és édességet ettünk. Ezután hazavittem a gyerekeimet, és általában három karácsonyi vacsorát is elköltöttem ott, ahova éppen vittem őket”

 

– mondta nevetve, majd hozzátette:

 

„Idén Thaiföldre viszem a bátyámat a családjával, a keresztgyerekeimet és a 81 éves édesanyámat, illetve a fiamat és az édesanyját”.

 

Szintén a családja körében karácsonyozik Sólymos László környezetvédelmi miniszter is, aki a szentestét a bátyjánál tölti. A karácsonyi menüt illetően náluk sem hiányozhat a ponty és a saláta, valamint a halászlé.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!