Nyitókép: webnoviny.sk

 

Évről évre nagyobb az érdeklődés a Tátrában való karácsonyozás iránt. A legtöbb hotel már Szenteste megtelik, szilveszterre pedig már szinte lehetetlen helyet találni.

 

A Magas-Tátra Régió Helyi Turisztikai Szervezet vezetője, Lucia Blašková szerint mindez az utazás iránti megnövekedett igénnyel, és a változó szokásokkal magyarázható.

 

„Az emberek megszokták a karácsonyi kényelmet, hogy ezt az időszakot munka és főzés nélkül, élmények gyűjtésével töltsék, melyre a tátrai tartózkodás ideális lehetőséget nyújt. A szolgáltatások többsége tartalmazza a síbérletet és egyéb más attrakciókat is” – tájékoztatott.

 hirdetes_810x300  

 

A kisebb szállásadók ugyan Szenteste bezárnak, és csak december 26-án nyitnak ki, a legtöbb hotelban egy-két helyet még lehet karácsonyra találni. A szilveszter azonban szinte már mindenhol megtelt.

 

Karácsony előtt több külföldi vendég is érkezik a szlovák hegyekbe, főleg Ukrajnából a Kijev – Poprad repülőjárattal, mely egész télen üzemel.

 

„Az idei újdonság, hogy a repülőjegyek az egyénileg utazók számára is elérhetőek, nem kell hozzá utazási irodán keresztül érkezni,“ magyarázta Blašková.

 

Az ukrajnai látogatókon kívül főleg cseh és magyar nyelvet hallani a hegyekben, de növekszik az érdeklődés a Benelux-államok részéről is.

 

Blašková szerint idén is tapasztalható az egy napos turizmus, a vendégek pedig nemcsak síeléssel, hanem túrázással is töltik az időt.

 

A sípályákon kívül szánkópályák, a Tátrai Jégpalota, új korcsolyapályák és egyéb kísérőprogramok várják a látogatókat, melyekről bővebb tájékoztatás kapható.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!