Nyitókép: www.raiffeisen.sk

 

A rendőrség tájékoztatása szerint a pénzügyi hírszerző egység olyan piszkos pénzmosásra hívta fel a figyelmet, melyek során az áldozatok személyi számláját használják fel.

 

A rendőrség szerint az elkövetők olyan áldozatokat tippelnek ki, akiknek gyors kölcsönre van szükségük. Az áldozatok többségét az adósok központi nyilvántartásából választják ki.

 

 hirdetes_810x300  

A csalók ezután azzal a feltétellel ígérnek kölcsönt az áldozatoknak, hogy számlát kell nyitniuk a bankban, majd meg kell adniuk az internetbankba való belépéshez szükséges adatokat.

 

 „Annak érdekében, hogy bizalmat ébresszenek az áldozatokban, kérésre hitelszerződést is küldenek, csakhogy ezek a szerződések külföldön, általában Franciaországban íródnak“

 

– írta a rendőrség a közösségi oldalán.

 

Miután az áldozat odaadja az elkövetőnek az internetbankba való belépéshez szükséges adatokat, megváltoztatja a bejelentkezési adatokat. Ezután a számlára olyan fizetségek és banki betétek érkeznek, amelyeket további külföldi számlaszámokra továbbítanak.

 

A rendőrség bűnrészességben való részvételre hívja fel a figyelmet.

 

 „A személyi számla létrehozásakor a hozzáférési jogot senkinek sem szabad megadni. Máskülönben pénzmosásra vagy csalásra használhatják fel a számlánkat, amivel pedig annak a veszélynek tesszük ki magunkat, hogy bűntény részeseivé válunk“

 

– írták a rendőrök.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!