Nyitókép: Foto N – Tomáš Benedikovič

 

A bíróság szerint 10 év börtönbüntetés nem igazságos az Andruskó által elkövetett bűntettek függvényében, ezért nem fogadja el az ügyész vádalkujavaslatát. Záleská bírónő szerint 15 év szabadságvesztés lenne az elfogadható.

 

A bírói szenátus szerint a legfeljebb 16 helyett 10 évre való büntetés-csökkentés csak a vádlott számára igazságos, az által elkövetett bűn azonban normális esetben életfogytiglani börtönbüntetést vonna maga után.

 

Annak figyelembevételével, hogy Andruskó végül úgy döntött, saját bőre mentése érdekében egy bűnbanda lefülelésében segédkezik, az lenne az igazságos, ha 15 évnyi szabadságvesztésben egyezne meg az ügyész és a vádlott. Ezt elfogadhatónak tartaná a bíróság is.

 hirdetes_300x300  

 

„Andruskó Zoltán kereskedett az emberélettel, tehát olyan értéket adott el, amelyet a büntetőtörvény erősen véd és amely kitörölhetetlen következményekkel jár, ezért egyértelmű, hogy egyetlen kiszabott büntetés sem fogja orvosolni az okozott halált”

 

mondta az elnöklő Záleská bírónő, majd hozzátette, hogy

 

„A vádlott ezután a büntetéssel is kereskedett, ami reálisan fenyegeti őt”

 

Andruskó Zoltán időt kért, hogy megvitathassa a történteket ügyvédjével. A meghallgatást átmenetileg megszakították.

 

Frissítve 11:13-kor

 

A jogi képviselőjével való egyeztetés után Andruskó Zoltán elfogadja a 15 év letöltendő börtönbüntetésről szóló vádalkut.

 

Előzmények:

 

Kuciak-gyilkosság: Kaphat-e kisebb büntetést Andruskó? Ma dönt a bíróság a sorsáról

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.