Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

 

A választás előtt olyanok a kormánykoalíción belüli kapcsolatok, mint a széteső házasságban, amelyben kiskorú gyermekek is vannak.

 

„Szó szerint ehhez fogható felelősségtudattal kellett megszavaznunk a költségvetést”

 

– mondta a TASR-nek Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke, majd hozzátette, a következő kormány megalakítása a választás eredményétől függ.

 hirdetes_810x300  

 

„A bratyizásnak már nincs helye, jönnek a választások, mi pedig a küzdőtérben vagyunk. A politikában ez már csak így van, én pedig tanulok tőlük. Kezdek én is úgy hozzáállni a dolgokhoz, mint ők”

 

– mondta a koalíción belüli kapcsolatokról.

 

Arra a kérdésre, hogy el tudna-e képzelni egy következő kormányt a Smerrel és a Most-Híddal, Danko kitérő választ adott.

 

„Ez csupán elmélkedés, hiszen a kormány a választás eredményei alapján alakul meg, így most nem az a lényeg, hogy ki kivel“

 

– jegyezte meg.

 

Bugár ismét előhúzta a magyar kártyát

 

A Most-Híddal kiéleződő kapcsolatokat az SNS elnöke többek között abban látja, hogy a vegyespárt törvényjavaslata a nemzetiségi iskolákról nem ment át a parlamentben.

 

„A probléma az, hogy a nemzeti és a nemzetiségi érdekek néha összeegyeztethetetlenek. Egy kisebb politikai bosszút kaptunk azért, amiért szeptemberben nem támogattuk ezt a törvényt ”

 

– konstatálta Danko, majd hozzátette, szerinte a Most-Híd ezért nem támogatta az SNS öt törvénytervezetét, köztük az idegenforgalmi és sportminisztérium létrehozását.

 

A nemzetiek vezére szerint Bugárnak esett a népszerűsége, így ismét előhúzta a magyar kártyát, és azt állította, hogy az SNS rossz, ezért nem fognak átmenni a törvényjavaslatai.

 

„Öt törvényünket nem támogatták és ez politikailag nem fair a nemzetiségi iskolákkal kapcsolatos törvényükkel szemben. Ahelyett, hogy Bugár Béla ezt megmondta volna nekem, áthúzott öt olyan törvényt, ami segített volna az embereken“

 

– mondta Danko

 

Elmondása szerint az elkövetkezendő két hónapban arra fogják fordítani a figyelmüket, hogy összegezzék azokat a dolgokat, amelyekkel segítették az ország lakosságát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!