Nyitókép: Illusztráció/Körkép.sk

 

Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter szerint tavasszal elkezdődhet az első osztályú utak nagyfelújítása.

 

Miután a közbeszerzési hivatal tavaly nyáron elkaszálta a 130 kilométernyi útszakaszra kiírt tendert (mert túlságosan rá volt szabva a nagy kivitelezőcégekre), múlt év októberében a Szlovák Közútkezelő (SSC) új közbeszerzést írt ki 166,56 millió euró értékben áfa nélkül.

 

Az első osztályú utak felújítására eredetileg 200 millió eurót különített el a kormány költségvetésben, ami a korábbi hírek szerint évente 130 kilométernyi első osztályú szakasz felújítására vagy javítására lett volna fordítható. A közbeszerzést azonban úgy írták meg, hogy a feltételeket csak a legnagyobb építőipari vállalatok tudják teljesíteni.

 hirdetes_400x285  

 

Jelenleg Szlovákiában hivatalosan 280 kilométernyi első osztályú út van tarthatatlan állapotban, és a többi sem épp vadonatúj. A Közútkezelő évente 40-50 millió eurót fordít felújításokra javításokra, ezzel az összeggel képtelenség követni az utak amortizációjának tempóját. Ráadásul egy nemrég megjelent felmérés szerint a meglévő 3300 kilométernyi első osztályú út mellé további 538 kilométerre lenne szükség – nem beszélve az 1000 kilométernyi autópályáról.

 

Elemzés: Szlovákiának további 1000 kilométernyi autópályára lenne szüksége

 

Ezt is rosszul pályáztatták meg: Egyelőre nem lesz semmi Érsek nagy útfelújítási projektjéből

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!