Nyitókép forrása: sme.sk

 

Már csak pár napig kérvényezhetik a külföldön tartózkodó szlovák állampolgárok a postai úton történő szavazást a belügyminisztériumnál. A hivatalos határidő január 10. A kérvényt elektronikusan is le lehet adni.

 

A belügy arra figyelmezteti a kérvényezőket, hogy legkésőbb 2020. február 28-ig célba kell érnie szavazás leadására kijelölt borítéknak benne a kiválasztott párt szavazólapjával, ezért nem érdemes a voksolást az utolsó pillanatra hagyni.

 

Postai úton minden olyan Szlovákiában állandó lakhellyel rendelkező felnőtt állampolgár szavazhat, aki a szavazás napján (esetünkben február 29-én) nem tartózkodnak az ország határain belül.

 hirdetes_300x300  

 

A postai voksolás kérvényezéséhez szükséges űrlapot a belügyminisztérium hivatalos honlapjáról lehet letölteni, elküldeni elektronikusan és postán is lehet, ez utóbbi esetében azonban az állandó lakhely szerinti postán kell feladni a kérvényt.

 

Ha a kérvényt a belügy jóváhagyja, 35 napon belül kiküldik a kérvényben megadott címre a szavazólapokat és a hivatalos pecséttel ellátott borítékot.

 

További tájékoztatás a Belügyminisztérium hivatalos honlapján található, illetve az Összefogás Mozgalom is létrehozott egy magyar nyelvű honlapot a levélszavazás kérvényezésére.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!