Nyitókép: banky.sk

 

A magyarországi OTP Bank a tervek szerint 2020 tavaszáig távozik Szlovákiából, ugyanis az elmúlt években nem sikerült 3% felé emelnie a piaci részesedését az országban.

 

 „Nekünk az a célunk, hogy minden országban, ahol jelen vagyunk, emeljük a piaci részesedésünket“

 

– jelentette ki Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Szlovéniában tartott sajtótájékoztatóján.

 hirdetes_300x300  

 

A magyar bankcsoport még tavaly vette át a francia Société Générale-tól a szlovén leánybankját, a SKB Bankot. Az átvételnek köszönhetően pedig további terjeszkedésre törekszik.

 

Az SKB Bank 2018-ban Szlovénia negyedik legnagyobb bankja volt a 8%-os piaci részesedésével. 2019 második felétől pedig már a magyarországi OTP Bank részét képezi.

 

Csányi szerint az OTP Bank abban reménykedik, hogy a szlovén piacon sikerül kb. 25%-30%-ra emelniük a részesedést, hogy a vállalat ezzel effektívebb módon tudjon működni.

 

Csányi elmondta, hogy Délkelet- és Kelet-Európa egyik legnagyobb bankcsoportjának, az OTP-nek szándékában állt Szlovéniában is megvetni a lábát. Ugyan az NKBM-et és az Abankot nem sikerült megszerezniük, de hozzájutottak az SKB Bankhoz, ami Csányi szerint „az egyik legjobb bank az európai piacon“.

 

Az OTP jelenleg 12 európai országban működik, de további országokban is szeretné folytatni a terjeszkedést, talán még Európa határain kívül is.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.