Nyitókép: Facebook

 

Január 9-én, azaz csütörtökön tovább folytatódott a fuvarozók sztrájkja, miután nem sikerült megállapodásra jutniuk a pénzügyminisztériummal két legfőbb követelésüket, az útadó csökkentését és az igazságosabb útdíjrendszer megvalósítását illetően.

 

Folytatódik a fuvarozósztrájk, Trsztenán és Rózsahegyen a legdurvább a helyzet

Frissítve!

 hirdetes_300x300  

 

A rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint a sztrájkoló fuvarozók pénteken reggel 8:00 és este 20:00 óra között fogják blokkolni a forgalmat Trsztenánál (Trstená), Kassánál, Ipolyságnál (Šahy), Medvénél (Medveďov), Komáromnál, Rózsahegynél (Ružomberok), Zsolnánál, Vágbesztercénél (Považská Bystrica) és Tótgyarmatnál (Slovenské Ďarmoty).

 

 

A Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a fuvarozók az ipolysági határátkelőn is blokkolják a teherforgalmat, így a teherszállító járműveket a balassagyarmati átkelő felé terelik.

 

 

A Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán közzétett információ szerint a fuvarozók sztrájkja miatt mintegy 240 kamion áll az R4-es gyorsforgalmi út Kassa melletti szakaszán. Ezenkívül további több tucat kamion vesztegel az I/17-es úton is a körforgalomtól Migléc irányába.

 

Az rendőrség információi szerint a sztrájk péntek reggel 8.00 óráig biztosan ki fog tartani.

 

 

A rendőrség továbbá arról is tájékoztatott, hogy pénteken reggel 8.00 órától este 20.00 óráig Szlovákia több határátkelőjén, köztük Komáromban és Medvénél is blokkolni fogják az átkelést a sztrájkoló fuvarozók. Azt, hogy teljes vagy részleges blokádra kell-e számítani, a rendőrség nem konkretizálta.

 

A fuvarozók január 7-én, kedden kezdtek sztrájkolni Pozsonyban, Kassán és Árvában. A Teherfuvarozók Szlovákiai Uniója (UNAS) kijelentette, hogy a sztrájkot az utolsó lehetőségnek tekintik, és a fuvarozók drasztikusan romló helyzetéről beszélnek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!