Nyitókép: körkép.sk

 

25 párt vág neki az idei szlovákiai parlamenti választásoknak, és bár az egyik közülük a Starostovia a nezávislí kandidáti (Polgármesterek és Független Képviselők), mégsem az ő listájukon találjuk a legtöbb polgármestert.

 

A hivatalos jelöltnévsorokból kiderült, hogy a legtöbb polgármester a KDH és a Most-Híd listáján indul – a 150 jelölt több mint ötöde jelölte meg foglalkozásként a polgármesterséget.

 

Több mint 20 polgármestert találunk az SNS és a Magyar Közösségi Összefogás listáján, pontosan 20 polgármestere van a Smernek. Itt érdemes megjegyezni, hogy a KDH-nak és a Smernek is sikerült 5-5 város vezetőjét jelölnie listáján.

 hirdetes_300x300  

 

Több mint tíz településvezető jelöltette magát a Dobrá voľba és az OĽaNO listáján, míg az Andrej Kiska vezette Za ľudí és a Starostovia a nezávislí kandidáti 6-6 polgármestert vonultat fel listáján.

 

Ennél kevesebb polgármestert már csak a Sme rodina (5), az ĽSNS (5), a Vlasť (3), az SaS (3) és a Socialisti.sk (2) vonultat fel, miközben a PS-Spolu listáján csak Privigye polgármester indul.

 

Politikus vagy? A parlamentbe igyekszel? Velünk garantáltan eljutsz a választókhoz! Hirdess a Körképen!

 

Ugyancsak egy polgármester jelölteti magát parlamenti képviselőnek a Demokratická strana, a Solidarita – Hnutie pracujúcej chudoby és a Hlas pravice listáján.

 

Négy évvel ezelőtt ezt a „versenyt” a Most-Híd nyerte meg 34 polgármesterre, miközben az előző választásokhoz képest növelni tudta a polgármesterként működő képviselőjelöltek számát az Smer, az OLaNO, a Sme rodina, az LSNS és az SaS is.

 

A Magyar Közösségi Összefogás képviselői Komáromban mutatták be választási programjukat

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.