Nyitókép: Körkép.sk/LakyE

 

Azok közül a pártok közül, akiknek a közvélemény-kutatások szerint a legnagyobb esélyük van bejutni a parlamentbe, eddig a Smer-SD költötte a legtöbb pénzt a kampányra – mintegy 1,3 millió eurót. Mindez a transzparens számlákról begyűjtött adatokból és a politikai szubjektumoktól származó információkból derült ki.

 

A Smer-SD egyelőre nem akarta konkretizálni, hogy a párt mire költötte a legtöbb pénzt. Ján Mažgút, a párt szóvivője szerint ez az információ abban a zárójelentésben fog szerepelni, amit a törvény értelmében a választások után fognak nyilvánosságra hozni.

 

A Smer-SD után a PS/Spolu koalíciója költötte el a legtöbb pénzt – 1,26 millió eurót – kampányra. Ebben az összegben azonban benne vannak a hivatalos kampány megkezdése előtti kiadások is. A PS/Spolu koalíciója 2019 júniusától a legtöbb pénzt az „outdoor“ (közterületi – szerk. megj.) reklámra költötte (a kiadások 28%-át). A koalíció szóvivője szerint nagy előnyükre vált, hogy a kampányhoz mintegy 500 önkéntes csatlakozott.

 hirdetes_300x300  

 

Katarína Svrčeková szóvivő szerint az SaS eddig több mint 680 ezer eurót költött kampányra, amibe az előlegek is bele vannak számolva. Az SaS a legtöbb pénzt – 100 ezer eurót – Richard Sulík szakácskönyvére költötte, emellett 80 ezer eurós előleget fizettek a közösségi oldalakon, de eddig még nem költötték el az összeget.

 

Az Andrej Kiska vezette Za ľudí párt a transzparens számla szerint eddig 622 ezer eurót fordított a kampányra, ebből a legtöbb pénzt a bilbordokra költötte. Az OĽaNO eddig mintegy 414 ezer eurót költött a kampányra, a szóvivő szerint elsősorban a bilbordokra, a nyomtatott médiára és a közösségi oldalakra.

 

„A legfontosabbnak azonban az személyes kapcsolatteremtést tarjuk, ezért az OĽaNO mozgalom képviselői rendszeresen találkoznak az utcákon és az esti beszélgetések alkalmával a választópolgárokkal“

 

– tette hozzá az OĽaNO szóvivője.

 

Ondrej Ďurica szóvivő szerint az ĽSNS eddig 402 ezer eurót fordított a kampányra, melynek keretében a polgárokkal találkoznak, bilbordokat használnak, ezenkívül az újságokon keresztül is próbálják megszólítani a választókat.

 

A transzparens számla szerint a Most-Híd eddig több mint 390 ezer eurót költött. Klára Magdeme szóvivő szerint eddig a legtöbb pénzt a bilbordokba és az online reklámokba fektették, elsősorban a közösségi oldalkon. Emellett már nyár óta járják a régiókat, ahol a polgárokkal folytatnak beszélgetéseket.

 

A Boris Kollár vezette Sme rodina eddig 266 ezer eurót áldozott a kampányra, míg az SNS 256 ezer eurót.

 

Eddig a legkevesebb pénzt a KDH fektette a kampányba, 193 ezer eurót. Ebből a legtöbb pénzt a bilbordokra költötték el, de a párt szóvivője szerint a KDH kampánya elsősorban az emberekkel való találkozásokról szól.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!