Nyitókép: finreport.sk

 

Peter Pellegrini kormányfő felszólította a fuvarozósztrájk szervezőit, illetve a sztrájkoló fuvarozókat, hogy ne blokkolják tovább az utakat, és térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz.

 

 „A tárgyalóasztal ott várja őket a pénzügyminiszternél. Arra vár, hogy a minisztérium falai mögött egy szakmai vitára kerüljön sor. De senki sem állíthatja fel úgy a követelményeit, hogy azokból egy cseppet sem hajlandó engedni. Senki sem zsarolhatja gátlástalanul az államot azért, mert nincs megelégedve azzal az adókulccsal, amelyet a járművekért kell fizetnie”

 

– jelentette ki Pellegrini.

 hirdetes_810x300  

 

Pellegrini szerint a fuvarozók uniója annak ellenére hirdetett sztrájkot, hogy a közlekedésügyi és pénzügyminiszterrel is folynak a tárgyalások. A kormányfő szerint felettébb különös, hogy a tüntetők annak ellenére is blokkolják az utakat, hogy ők hajlandóak lennének a tárgyalásra, továbbá a gépjárműadó bizonyos mértékű csökkentését is fel tudnák ajánlani

 

„Továbbra is nehezítik az emberek életét. Elsősorban azokét, akik haza szeretnének jutni. Az egyéni korlátozott célkitűzéseik érdekében túszt csinálnak az ország lakosaiból”

 

– jegyezte meg Pellegrini.

 

 „Ha jól értem, akkor a Česmad kész tárgyalni, és hajlandó elfogadni a kormány által kínált megoldásokat. Velünk ellentétben az emberek egy másik csoportja – akik a fuvarozóknak csupán egy részét alkotják – a problémák megoldása helyett politikai ügyet akar csinálni az egész ügyből”

 

– értékelte a helyzetet Pellegrini.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!