Nyitókép: SITA

 

Egyenadó bevezetése, az Isztambuli Egyezmény ratifikációja, illetve az ünnepnapok alatti árusítás megszüntetése.

 

Néhány rendelkezés az ellenzéki SaS azon választási programjából, amit Útmutató egy jobb Szlovákiához címmel szombaton mutatott be a párt konferenciáján Richard Sulík pártelnök.

 

 hirdetes_300x300  

A szociális intézkedéseket nem akarják megszüntetni

 

Az SaS választási programja 1 144 intézkedés tartalmaz, ami hét fejezetre oszlik, a fejezetek pedig további öt részre tagolódnak.

 

A párt a fentebb felsorolt intézkedések mellett szeretné megszüntetni a koncessziós díjakat, szeretné bevezetni a szabadidős utalványokat, biztosítani az állam elszakadását az egyháztól, ezenkívül szeretné elérni a marihuána dekriminalizálását, a Szociálisan kirekesztett közösségek minisztériumának létrehozását, a kötelező óvodalátogatást hároméves kortól, emellett az egészségbiztosítók számára is szeretnék szigorítani a szabályokat.

 

„Az összes olyan intézkedést támogatni fogjuk, ami megteremti az igazságosságot, korlátozza a bürokráciát és csökkenti a korrupciót”

 

– jelentette ki Sulík.

 

Fotó: SITA

 

Sulík azt is megerősítette, hogy nem áll a párt szándékában megszüntetni olyan szociális intézkedéseket, mint az ingyenes ebéd és vonatközlekedés, csupán értelmes dolgokkal szeretnék helyettesíteni a „hülyeségeket”.

 

 „Ezeket a rendelkezéseket úgy fogjuk átalakítani, hogy még jobbak legyenek. Az ingyenes vonatokkal kapcsolatban bevezetnénk egy intézkedést a 80%-os kedvezménnyel kapcsolatban, ami nemcsak a vonatokra, de a buszokra is érvényes lenne. Az ingyenes ebédet pedig a gyermekek után járó magasabb adóbónusszal helyettesítenénk“

 

– magyarázta Sulík.

 

A pártelnök szerint az 1 144 intézkedésből több mint 600 nem igényli az állami költségvetésből való hozzájárulást.

 

Sulík bízik abban, hogy az intézkedések nagy részét sikerült majd belefoglalni a kormányprogramba.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!