Nyitókép: SME/Jozef Jakubčo

 

„Marian Kočner nem rendelt meg nálam semmilyen gyilkosságot“ – jelentette ki a bazini Specializált Büntetőbíróság előtt a Kuciak-gyilkosság egyik vádlottja, Alena Zsuzsová. A kérdésekre Tomáš Szabóhoz hasonlóan nem óhajtott válaszolni. A válaszadást azután hajlandó megejteni, miután Andruskó Zoltánt is kihallgatták.

 

Alena Zsuzsová a vallomása elején leszögezte, hogy Marian Kočneren kívül egyik vádlottat sem ismeri, a Kuciak-gyilkosságban való bűnrészességet pedig elutasította. Állítása szerint Kuciakról akkor hallott először, mikor az feljelentést tett Kočner ellen.

 

 hirdetes_810x300  

Zsuzsová szerint sosem rendelt meg semmilyen gyilkosságot Andruskónál. A férfinél mindössze három dolgot rendelt: pizzát, a medence kitisztítását és az anyja szobájának átépítését. A vádlott szerint Andruskó minden állítása hazugság.

 

Zsuzsová azt is tagadta, hogy Kočner gyilkosságot rendelt volna meg nála, szerinte Kočner soha nem viselkedett úgy, mintha bárkinek is ártani akart volna.

 

Tomáš Szabó szerint Kuciakot csak meg akarták verni

 

A gyilkosság másik vádlottja, Tomáš Szabó szintén elutasította a gyilkosságban való bűnrészességét. Vallomása szerint ők csak meg akarták verni Kuciakot Andruskó parancsára, de a házban már holtan találták. Arra a kérdésre, hogy miért tartózkodott többször is Nagymácsédon, úgy felelt, „babettát akart vásárolni egy romától“.

 

Elmondása szerint Andruskó azzal kereste meg őt, hogy nem ismer-e valakit, aki megverne vagy esetleg felpofozna egy illetőt. Szabó először elutasította a kérést, de mivel Andruskó tovább erősködött és 1500 eurós jutalmat ígért, ezért az unokatestvérével, Miroslav Marčekkal elvállalták a feladatot.

 

Tomáš Szabó. Fotó: SME/Jozef Jakubčo

 

Szabó vallomása szerint a gyilkosság napján Marčekot kitette a ház előtt, aki bement Kuciakék udvarár. Ott belesett a házba, és látta, hogy két holttest fekszik a földön. Marček ezt bejelentette neki, Szabó pedig azt tanácsolta, hogy jelentsék az esetet a rendőrségen, amit Marček elutasított.

 

Szabó szerint miután Andruskót tájékoztatták a földön heverő két holttestről, a férfi mosolyogva megjegyezte, hogy biztos „valamilyen szerbek csinálták“.

 

Tomáš Szabó vallomása szöges ellentétben áll az unokatestvére, Miroslav Marček vallomásával, aki beismerte tettét. Szabó során folyamatosan a jegyzeteit nézegette, és kijelentette, hogy nem hajlandó válaszolni a kérdésekre.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!