Nyitókép: hnonline.sk/TASR/Michal Svítok

 

A megrázó kezdetek után valószínűleg hasonlóan érzelemdús nap vár a Kuciak-Kušnírová-gyilkosság tárgyalását követőkre. Míg hétfőn Miroslav Marček beismerte és részletesen leírta a gyilkosságokat, addig kedden a közvetítő – Andruskó Zoltán tesz majd vallomást. Emellett a bíróság kihallgatja a tragédia áldozatainak családtagjait is. Nehéz napra készülhetünk!

 

Kušnírová Zsuzsováéknak: Ki jogosította fel önöket arra, hogy megöljék a lányomat?

 

A keddi tárgyalási napra behívták Andruskó Zoltánt, aki közvetítőként volt jelen a gyilkossági ügynél. Ő az egyedüli, aki elfogása óta együttműködik a rendőrökkel, és az egyetlen, akit nem vádlottként, hanem tanúként hallgatnak majd ki, miután vádalkut kötött.

 hirdetes_300x300  

 

Az ő esetében már biztos a 15 évnyi letöltendő börtön, míg az ügyben vádlottként szereplő Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó és Miroslav Marček akár 25 évnyi vagy életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

 

„Kuciak a lövés után hátra esett, egyik kezével az ajtóba kapaszkodott…„ A gyilkos vallomása. – Így ölte meg Marček Kuciakot

 

A tárgyalás kedden is 9 órakor kezdődik Bazinban. Délelőtt a bíróság Jana és Jozef Kuciakot, a meggyilkolt újságíró szüleit hallgatja ki. A tárgyalási terv szerint a nap folyamán Martina édesanyját, Zlatica Kušnírovát is kihallgatják.

 

Marček elismerte, hogy megyilkolta Kuciakot és a gútai Molnár Pétert

 

Hétfőn este Miroslav Marček ügyvédje még kérvényezte, hogy védencének ne kelljen résztvennie a januári és februári tárgyalási napokon. Marček nyilatkozata szerint további börtönbüntetés terhe mellett sem akarja, hogy kihallgassák. Ružena Sabová bírónő jóváhagyta Marček kérvényét.

 

Zsuzsová szerint Kočner nem rendelt meg nála semmilyen gyilkosságot. Szabó szerint Kuciak már halott volt, amikor Nagymácsédra mentek

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.