Nyitókép: aktuality.sk

 

Szerda reggel a korábbi újságíró és ex-titkosügynök, Marian Kočner egyik legközelebbi munkatársa jelent meg tanúként a bíróságon. Ő irányította az újságírók megfigyelésére létrehozott kommandót is, melynek anyagai segítségként szolgáltak Kuciak meggyilkolásához.

 

Kihallgatása során érintette az elmúlt évek Kočnerrel kapcsolatos ügyeit. Beleértve a Gamatex-ügyet, a Markíza váltókat, a maffiózó sorozatos politikai ambícióit.

 

Az újságírók megfigyelésével kapcsolatban elmondta, hogy az e célból létrejött csoportot a nyitrai Smerhez közeli oligarcha, Norbert Bödör finanszírozta.

 hirdetes_300x300  

 

Kezdetben 40 ezer eurót kaptak erre a célra, majd havonta fejenként 1000-3000 eurót, az elvégzett munkától függően.

 

Tóth elmondta, hogy körülbelül 2016-tól tudta, hogy él egy nő Komáromban, akivel Kočner együttműködik. Flörtölget más férfiakkal, provokálja őket, de a nevét nem tudta, csak a közösségi médiában is használt becenevét ismerte.

 

 „Van egy magyar ismerősöm Komáromban, ő gyűjti nekem az aláírásokat (szerk. megj. Kočner Cieľ néven indított politikai pártjáról van szó), csomagokat oszt a rászorulóknak,”

 

idézte Kočnert, amivel Tóth első alkalommal indirekt módon Alena Zsuzsovát is szóba hozta.

 

Céljuk az volt, hogy kiderítsék, kikkel találkoznak, áll-e valaki az újságírók mögött, irányítja-e őket esetleg valaki. A kommandó a tevékenységére álruhákat, parókát, ha kellett, mankót is használt, hogy minél kevésbé legyen feltűnő.

 

Az áldozatok egyik védőügyvédje, Daniel Lipšic szerint Peter Tóth vallomása hihető. Évekig Kočner legközelebbi munkatársa volt. Mint elmondta, Kočner Tóth által vázolt komáromi útjai is erősítik a vádat, hogy ő áll a gyilkosság megrendelése mögött

 

Ez nem paparazzi tevékenység volt, hanem megfigyelés. Engem, a feleségemet és gyermekeimet is megfigyelték. – fogalmazott Lipšic.

 

Tóth: Kočner gyűlölettel a hangjában beszélt Kuciakról

 

Körkép.sk

 

Andruskó: Zsuzsová egyértelműen szerelmes volt Kočnerbe

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!