Nyitókép forrása: cas.sk

 

Az újságírók megfigyelésére felbérelt „akciócsoport“ Kuciakról készül fotói segítségével sikerült először a tárgyalás során közvetlen kapcsolatba hozni Kočnert  a bűnténnyel.

 

Juraj Novocký speciális ügyész kedden bemutatta a fényképet Andruskó Zoltánnak, aki vádalku keretében vallomásáért enyhített büntetést kap. Andruskó volt a gyilkossági megbízás közvetítője, vélhetően Zsuzsová és az elkövetők (Szabó Tamás és Miroslav Marček) között.

 

Andruskó azt állítja, hogy Alena Zsuzsová bízta meg őt a Kuciak meggyilkolásával, amit ő továbbadott Szabó Tamásnak. Végül Szabó unokatestvére, Miroslav húzta meg a ravaszt, aki kedden részletes vallomást tett Martina Kušnírová és Ján Kuciak meggyilkolásáról.

 hirdetes_810x300  

 

Andruskó: Zsuzsová egyértelműen szerelmes volt Kočnerbe

 

Az ügyész által bemutatott fényképeket Andruskó felismerte. Azt vallotta, hogy azokt Alena Zsuzsová adta neki. Ő a fényképeket később tovább adta Szabónak és Marčeknek.

 

„Ezek az USB kulcsról való fotók. Felismerem őket”

 

A Kuciak-család jogi képviselője, Daniel Lipšic elmondása szerint ugyanezek a felvételek a Kočner villájában lefoglalt adathordozón is megtalálhatók.

 

Novocký szerdán egy másik tanúnak, az ex-titkosügynök Peter Tóthnak is megmutatta a fotókat. Tóth annak az akciócsoportnak a megszervezője volt, amellyel Kočner számos újságírót megfigyeltetett, köztük Ján Kuciakot is.

 

Tóth: Kočner gyűlölettel a hangjában beszélt Kuciakról

 

Tóth a bíróságon megerősítette, hogy a fotók az újságírók megfigyelésekor készültek és hogy Kočnernek adták át őket.

 

„Emlékszem, meg is mosolyogtam, hogy még Ján Kuciak is folyton a mobilját bámulja”

 

kommentálta Tóth az egyik fényképet.

 

Tóth és Andruskó vallomása kulcsfontosságú a bizonyítási eljárásban, ugyanis közvetlen összefüggésbe hozzák a gyilkosság főmegrendelőjének tartott Marián Kočnert a bűncselekménnyel.

 

Az ex-titkosügynök Peter Tóth a bíróságon: Kočner és Zsuzsová együtt tervelték ki a gyilkosságot

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.