Nyitókép forrása: tasr

 

Csütörtök reggel őrizetbe vette a NAKA Dobroslav Trnka egykori főügyészt az úgynevezett Lemikon üggyel kapcsolatban, amiről a nyilvánosság legutóbb a Trnka és Ján Počiatek korábbi smeres miniszter rejtettkamerás felvételén találkozhatott.

 

A NAKA úgy vélte, hogy fennáll a gazdasági bűncselekmény és,a hatáskörrel való visszaélés gyanúja, ezért csütörtökön őrizetbe vették Trnkát. Csakhogy pénteken a speciális ügyészség ügyészének utasítására szélnek is eresztette. Az ügyész szerint ugyanis Trnka részéről a hatáskörrel való visszaélés bűncselekménye nem történt meg, vagy legalábbis nem volt kellőképpen bizonyítva.

 

Egy Marian Kočner által Trnka tudtával felszerelt mikrofonos rejtett kamera rögzítette, ahogy Ján Počiatek akkori smeres miniszter Trnka, mint akkori főügyész segítségét kérte a Lemikon-ügy kezeléséhez. Az akkor kipattant botrány alapja, hogy Počiatek állítólag az állami költségvetést megkárosítva annak ellenére utalt el egy vitatott bírósági határozat alapján 13 millió eurót, hogy lett volna lehetősége az utalást megakarályozni.

 hirdetes_300x300  

 

A kirobbant botrány kezeléséhez kért Počiatek segítséget Trnkától, akinek az volt a dolga, hogy a sajtó előtt nyilatkozva Počiatek álláspontját megvédje (miszerint nem volt választása, mint hogy utaljon). A sajtótájékoztató akkor meg is valósult Počiatek utasításai szerint (állítólag).

 

A felvétel tartalma továbbra is nyitva hagyja a lehetőséget, hogy gazdasági bűncselekmény gyanúja áll fenn, ezért a rendőrségi nyomozás folytatása még hozhat új fejleményeket az ügyben.

 

Počiatek Kočner felvételén: Slota totál király, ez a f..sz új bizniszt eszelt ki, még Ficot is megkerülte

 

Újabb Trnka – Počiatek videó került nyilvánosságra. „Ha kormányon maradunk, ügyesebbek leszünk“

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.