Nyitókép forrása: atuoszektor.hu

 

Pozsonyban havazásra, az ország nyugati felében csúszós utakra, Rózsahegyen erős szmogra figyelmeztet a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ). A Szlovák Közútkezelő több helyen a sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetést.

 

Pozsonyban havazásra számítanak a meteorológusok, nagyjából öt centiméternyi havat várnak a főváros magasabban fekvő részeiben.

 

Pozsonyban, Nagyszombat, Trencsén, Nyitra és Besztercebánya megyében elsőfokú riasztás van érvényben a csúszós utak miatt, mégpedig vasárnap délelőtt 9 óráig.

 hirdetes_810x300  

 

Rózsahegyen és környékén a katlanban megrekedő füst miatt adtak ki szmogriadót. A füst az ipari tevékenység és a forgalom mellett a fával való tüzelés gyakoribbá válására is visszavezethető.

 

A Szlovák Közútkezelő (SSC) közlése szerint a köd miatt csökkent, 100 méter alatti látótávolság tapasztalható Mijaván, Divékrudnón (Privigyei járás), Csetneken (Rozsnyói járás), Kassán, Hernádcsányon (Kassa vidéke), Rajecen (Zsolnai járás), Szepsin, Eperjesnyickén, Miglécen, Rozsnyón, Tornalján, Pelsőcön és Jolsván.

 

Az SSC arra is felhívta a figyelmet, hogy a téli hónapokban a kispereszlői (Príslop, Szinnai járás), a sújtói (Šútovce, Privigyei járás) és pálosnagymezői  (Veľké Poľe, Zsarnócai járás) hágókat biztonsági okokból elzárták a forgalom elől.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!