Nyitókép: SME

 

A Speciális Büntetőbíróságon ma folytatódik a főtárgyalás Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása kapcsán.

 

A bíróságon jelen van a Penta pénzügyi csoport társtulajdonosa,  Jaroslav Haščák és Norbert Bödör nyitrai vállalkozó is.

 

Haščák megerősítette, hogy mintegy 15 éves ismeri a gyanúsított Marián Kočnert. A gyilkosság előtt egy hónappal Kočner vulgáris üzenetet küldött neki azzal, hogy valakinek a likvidálásán dolgozik.

 hirdetes_810x300  

 

Haščák korábbi elmondása szerint ez a volt Gorilla-ügy nyomozójának, Lukáš Kyselicának az eltávolítását akarta jelenteni Sylvia Volzová ügyében, ahol a vádlott Pavol Rusko, a Markíza TV korábbi vezérigazgatója.

 

Hétfőn Norbert Bödör is vallomást tett, aki a korábbi SIS-ügynök és volt újságíró, Peter Tóth szerint Kočnerrel együtt finanszírozta az újságírók megfigyelésére felállított csapat kiadásait. Tóth szerint Bödör az ellenzéki politikusokat és a Smer tagjait is meg akarta figyeltetni. Tóth meg van győződve arról, hogy Bödör nem vett részt Ján Kuciak meggyilkolásának előkészítésében, viszont pontos információi voltak a vizsgálattal kapcsolatban.

 

Bödör hétfőn a bíróságon tagadta, hogy bármilyen módon részt vett volna az újságíró megfigyelésében. Peter Tóthtal való találkozását a gyilkosság után viszont elismerte, hogy Tóth segítséget kért tőle Marian Kočner számára, aki ekkor már vizsgálati fogságban volt. Bödör nem tudott válaszolni az ügyész kérdésére, hogy Tóth miért épp hozzá fordult.

 

Daniel Lipšic védőügyvéd szerint Bödör vallomásának nem lehet hinni, ugyanis ellentmondások állnak fenn a bizonyítékok és aközött, amit Bödör elmondott.

 

Körkép.sk összefoglaló

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!