Nyitókép: Körkép.sk

 

A DenníkN közzétette a legutóbbi Focus felmérésének bővebb eredményeit, melyek mélyebb összefüggések, következtetések levonására is alkalmasak.

 

Az egyes pártokra leadott potenciális második szavazatokból az is jól láthatóan közvonalazódik, hogy hol található az egyes pártok választói plafonja.

 

A januárban közzétett Focus felmérés szerint a Most-Híd 4,0 százalékon, az MKÖ pedig 3,7 százalékon áll.

 hirdetes_810x300  

 

Focus-felmérés: Erősödik az ĽSNS. A Most-Híd és az MKÖ továbbra is parlamenten kívül

 

Az ügynökség vizsgálta azt is, hogy mi a helyzet a támogatottságuk terén, ha a választók második szavazatot is adhatnának. Azaz, mennyire emelkedik meg a támogatottságuk akkor, ha azokat is beleszámítjuk, akik jelenleg még két párt között gondolkodnak.

 

Ezek szerint az első és a második szavazat összeadásával a Focus szerint az MKÖ legfeljebb 5,3 százalékot, a Most-Híd 6,1 százalékot szerezne.

 

Kép és adatok forrása: DenníkN

 

MKÖ: Legalább 95 százalékos mozgósítási hatékonyság kell a sikerhez

 

Ezek a számok komoly fejfájást jelenthetnek az egyes kampánystábokban, ugyanis az öt százalékos parlamenti küszöb eléréséhez az MKÖ esetében 95 százalékos mozgósítási hatékonyságra van szükség, míg a vegyespárt esetében ez az arány 82 százalék.

 

A szavak szintjére lefordítva, a Magyar Közösségi Összefogásnak akkor van csak esélye bejutni a parlamentbe, ha a rájuk szavazó, és a potenciálisan rajtuk is gondolkodó választópolgárok legalább 95 százalékát el tudják vinni az urnákhoz.

 

Csáky Pál: Ha az MKP teljes szavazóbázisa nem támogatja a listát, semmi esélyünk

 

A Focus felméréséből egyébként a legjobban e téren Kotleba pártja, illetve a PS/Spolu és a Za ľudí áll.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!