Nyitókép: aktuality.sk/tasr-felvétel

 

Múlt héten elengedték, azóta pedig a vádakat is ejtettek Dobroslav Trnka korábbi főügyész ellen a Lemikon (Tipos) ügyben. A hírről az Aktuality.sk számolt be.

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Michal Slivka a szlovák portálnak nyilatkozva elmondta, hogy

 

„Ma (január 21-én, kedden – a szerk. megj.) kézbesítették a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészének határozatát, amellyel törölte a NAKA nyomozójának határozatát a bűnvádi eljárás megkezdéséről, valamint D.T. megvádolásáról is hivatali hatáskörrel való visszaélés ügyében”

 

 hirdetes_400x285  

Azok után, hogy múlt héten a NAKA gútori otthonában őrizetbe vették, 8 órán át kihallgatták, majd az ügyész döntése alapján másnap szabadon engedték Trnkát, várható volt, hogy Rastislav Hruška ejti is a vádakat.

 

Trnkát szabadon engedte a rendőrség, az ügyész szerint nem történt bűncselekmény

 

Trnkát azért vették őrizetbe, mert napvilágra került egy rejtettkamerás felvétel, ahol Ján Počiatek (Smer-SD) korábbi pénzügyminiszterrel átveszik, miként tálalják a nyilvánosság előtt a Lemikon vagy Tipos néven ismertté vált botrányt.

 

Made in Mexikó

 

A Speciális Ügyészi Hivatal egyébként azzal érvelt, hogy Trnka esetében nem tudták bizonyítani a hivatali hatáskörrel való visszaélést.

 

„A medializált felvétel margójára, amely JUDr. D.T és Ing. J.P. közötti beszélgetésről szól a LEMIKON LIMITED-üggyel kapcsolatban, gazdasági bűntény esetleges elkövetésére irányuló gyanú fennállásáról lehet beszélni.”

 

Az eset iránt egyébként már Jaromír Čižnár főügyész is érdeklődik. Állítása szerint áttekinti az ügyész eljárását, majd ezt követően véleményezi azt.

 

Čižnár felszólította a Kováčikot, hogy indokolja meg Trnka szabadon bocsátását

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!