Nyitókép: TASR

 

A Sólymos testvérek tegnap esti tettlegességig fajuló dulakodása után Sólymos László környezetvédelmi miniszter ma lemondott tisztségéről, de a Most-Híd választási listáján továbbra is ott marad. Politológusi vélemény szerint a miniszter tegnap esti kirohanása még mélyebbre taszíthatja az egyébként is végnapjait élő Most-Hidat.

 

A Lőrinckapu utcában (Laurinská) található Mondieu étterem szakácsa szerint a két férfi (a Sólymos fivérek – szerk. megj.)

 

 hirdetes_810x300  

„verekedett, rugdosott és olyan rasszista megjegyzéseket tett, mint például „kínaiak, menjetek haza, mit csináltok itt“.

 

A toalett miatt tört ki a balhé

 

Az eddigi információk szerint Sólymos és a testvére már délután egy óra körül Pozsonyban tartózkodott, a dulakodásra pedig este fél hatkor került sor.

 

Az ázsiai étterem pincére szerint Sólymosék már ittasan érkeztek meg hozzájuk, s az egyikük az étterem toalettjét szerette volna igénybe venni. Mivel a pincér látta, hogy alkoholos befolyásoltság alatt állnak, nem engedélyezte nekik a toalett használatát.

 

Exkluzív videón a Sólymos fivérek tegnap esti balhéja

 

Erre Sólymos László fivére bedühödött és belerúgott az étterem ajtajába, ami betört. Miután az étterem tulajdonosa a kár megtérítését követelte, dulakodásra került sor az étterem belső udvarában.

 

A szemtanúk elmondása szerint pár perc leforgása alatt Sólymos László fizikailag rátámadott az étterem tulajdonosára.

 

A rendőrség rendbontás és szándékos károkozás miatt eljárást indított a testvérpár ellen. Sólymos László csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, hajlandó kifizetni az általa okozott kárt.

 

„Én vagyok a miniszter“ – kiabálta a verekedő, ittas most-hidas politikus Pozsony belvárosában. A rendőrök elvitték

 

A rendőrség szerint Sólymos „szóban és tettleg” rátámadt a vendéglő személyzetére

 

Bugár: Ismerem őt és tudom, hogy nem rasszista

 

Sólymos László szeptember végén jelentette be, hogy távozik a Most-Híd alelnöki posztjából, a párt vezetőségében azonban továbbra is jelen van, a jelöltlistán pedig a harmadik helyről vág neki a választásoknak. Bugár Béla, a párt elnöke megerősítette, attól függetlenül, hogy Sólymos lemondott miniszteri posztjáról, továbbra is rajta marad a jelöltlistán.

 

 „Amennyiben nem vállalt volna felelősséget és nem kért volna bocsánatot, akkor a pártnak kellett volna cselekednie, de ő ezt megtette“

 

– magyarázta Bugár, majd hozzátette: reménykedik abban, hogy a most-hidas választók megbocsájtják Sólymos ballépését.

 

A pártelnök emellett Sólymos rasszista megjegyzését sem véli problémának.

 

„Nem voltam ott, de ismerem őt tíz éve, úgyhogy biztosan állíthatom, hogy nem rasszista“

 

– védelmezte Bugár Sólymost.

 

?? Laciho Sólymosa už poznám niekoľko rokov. Považujem ho za dobrého a pracovitého manažéra a najúspešnejšieho ministra…

Gepostet von Bugár Béla am Donnerstag, 23. Januar 2020

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.