Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

Sólymos László azután, hogy lemondott miniszteri posztjáról, parlamenti képviselői mandátumát is visszaadta. Tárcáját a választásokig valószínűleg valamelyik most-hidas minisztertársa veszi majd át átmenetileg.

 

A szerdán ittasan botrányba keveredő Sólymos csütörtökön bejelentette, hogy lemond a Környezetvédelmi Minisztérium tárcavezetői tisztségéről. Mivel a 2016-os választások során parlamenti képviselőnek választották, így a miniszteri posztról való távozása után visszatérhetett volna a parlamentbe egyszerű képviselőként – mint 2018-ban Robert Fico vagy Robert Kaliňák.

 

Sólymos azonban hivatalosan is jelezte, hogy lemond a képviselői mandátumáról, így megkönnyítette a helyére pótképviselőként bejutó Vavrek István dolgát, akinek emiatt nem kell otthagynia a parlamentet erre a pár hétre.

 hirdetes_300x300  

 

A playboy befejezte. Kár Solymosért

 

Sólymos, bár feltehetőleg nem szorul rá, ezzel a döntéssel elesett a képviselői fizetéstől is erre az időszakra – havi szinten bruttóban körülbelül 5000 euróról beszélünk.

 

Magdeme Klára, a Most-Híd szóvivője megerősítette, hogy a szerdai események nem változtatnak azon a tényen, hogy Sólymos László a párt választási listájának harmadik helyén induljon a februári választásokon.

 

„Én vagyok a miniszter“ – kiabálta a verekedő, ittas most-hidas politikus Pozsony belvárosában. A rendőrök elvitték

 

A környezetvédelmi tárca megmarad a Most-Híd kompetenciájában, a következő kormány kinevezéséig vagy Gál Gábor igazságügyi miniszter, vagy Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter vezeti majd.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!